M. Night Shyamalan keert terug naar Unbreakable met Glass

Regisseur en scenarist M. Night Shyamalan heeft zijn ups and downs. Hij had in het begin van zijn carrière twee voltreffers met The Sixt Sense (1999) en Unbreakable (2000) en een sterke alien-invasion film genaamd Sign (2002). Maar toen kwam The Village (2004) en alles ging de dieperik in.

Maar sinds The Visit (2015) lijkt de regisseur terug te keren in zijn oude vorm. Met Glass (2019) keert hij zelfs terug naar zijn hitfilm Unbreakable. Wat mij betreft de ENIGE comic book film waar ik op dit ogenblik echt naar uitlijk!

Korte inhoud: Elijah Price (Samuel L. Jackson) heeft een levenslange obsessie voor stripboeken en gelooft dat superhelden – en superschurken – echt bestaan. Vanwege een slopende aandoening zijn zijn botten erg fragiel waardoor hij als kind de bijnaam Mr Glass heeft gekregen. Nu hij realiseert wat zijn ware lot is – de aartsvijand zijn van de supersterke David Dunn (Bruce Willis) – heeft hij de naam omarmt. In een reeks van escalerende ontmoetingen ontdekt Glass dat Dunn het bovennatuurlijke figuur van The Beast (James McAvoy) nastreeft. Ondertussen komt de schimmige aanwezigheid van Price naar voren als de regisseur die van beiden een zorgwekkend geheim weet.

Samen met Unbreakable en Split (2016) lijkt dit dus een trilogie te zijn. In de andere rollen zien we Anya Taylor-Joy opduiken als Casey Cooke, het meisje die ontvoerd werd door één van de personages van Dennis en Sarah Paulson als Dr. Ellie Staple.

Het script telde 134 pagina’s lang en gezien de wat wisselvallige box-office geschiedenis van de regisseur hebben ze de productie scherp moeten houden met slechts 39 shooting dagen. De film is in ieder geval de eerste samenwerking van Shyamalan met The Walt Disney Company sinds The Village, het is ook een wel heel opmerkelijke samenwerking tussen twee filmstudio’s, Disney die de rechten bezit van Unbreakable en Universal die de rechten bezit van Split.

*** Glass trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *