What Still Remains lijkt op een Last of Us rip-off

Ik dacht even dat het post-apocalyptische genre een rustpauze zou nemen na de overdosis die we voorgeschoteld kregen de laatste 10 jaar. En vorig jaar bleek dat het publiek het vaak liet afweten (The 5th Wave, Cargo, War for the Planet of the Apes). Maar hier is de trailer van What Still Remains (2018), het langspeelfilm debuut van Josh Mendoza.

Korte inhoud: Twintig jaar na een virusuitbraak die de wereldbevolking heeft gedecimeerd heeft een geharde 19-jarige een bestaan opgebouwd in de wildernis. Anna (Lulu Antariksa) is haar familie verloren en probeert te overleven in de geïsoleerde omgeving. Wanneer een eenzame reiziger haar een plek aanbiedt in zijn dorp, moet ze beslissen of ze haar vertrouwde omgeving verlaat met het risico op besmetting. Ze besluit de vreemdeling te vertrouwen en belandt met Peter (Colin O’Donoghue) in een commune geleid door Zack (Jeff Kober).


En terwijl we allemaal zitten te wachten op de filmversie van The Last of Us krijgen we hier eigenlijk films die op twee druppels lijken op de game. Tot zelfs de poster die behoorlijk veel lijkt op deze van The Last of Us. Scratch that! Dit is gewoon een rip-off! De personages lijken sprekend op Joel en Ellie, de omgeving zit er ook wel dik op en zelfs de titel is een synoniem van The Last of Us. Ik wacht nu gewoon op het artikel waarin de game producent Naughty Dog een proces begint tegen Strike the Sun Entertainment. De poster doet zelfs geen moeite om het te verdoezelen en in tegenstelling tot die Skyscraper / Die Hard poster is dit absoluut geen hommage of knipoog. The Last of Us film is in pre-productie! Dit kan je toch niet maken!

Wanneer ik naar de trailer keek had ik niet alleen een Last of Us gevoel, maar tevens een The Walking Dead déjà-vu! Deze film legt misschien nog maar eens de vinger op de wonde, misschien heeft het genre een lange rustpauze nodig. En ook al hunker ik naar de Last of Us film, hoe langer ze de productie uitstellen hoe minder interesse er zal zijn. Deze What Still Remains heeft nog geen releasedatum.

*** What Still Remains trailer ***

2 Comments

  1. Gleeson

    OMG! Gewoon een copy paste poster 😮

    Reply
  2. K

    De trailer had wel meer weg van The Walking Dead.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *