Black Widow heeft eindelijk zijn regisseur te pakken

Het zag er even naar uit dat Marvel geen zin had in een Black Widow film, want het project kwam maar niet van de grond. Laten we misschien hopen dat ze hun tijd hebben genomen om de beste regisseur te strikken voor deze nieuwe MCU prent. En Scarlett Johansson zal tevreden zijn met Black Widow (2018) gezien ze afstand nam van haar transgender film Rub & Tug omwille van een onnozele SJW boycot die er nu waarschijnlijk voor gezorgd hebben dat de film nog geen 1/10 van de aandacht zal hebben dan wanneer het een A-list actrice had.Scarlett Johansson in Captain America: Civil War © Walt Disney Studios Motion Pictures

In de loop van enkele maanden ontmoette Marvel maar liefst zeventig vrouwelijke regisseurs voordat ze hun definitieve selectie maakten, en uiteindelijk zijn ze gekomen bij Cate Shortland! Een talentvolle Australische regisseuse die indruk maakte met Lore (2012). Shortland is misschien geen bekende naam, maar ze werd zeer aanbevolen door Scarlett Johansson zelf.

Geen mannelijke regisseurs? Wel neen, het was een bewuste keuze om een grotere kans te geven aan vrouwelijke indie regisseurs die moeilijker doorbreken tot blockbusters dan mannen. Op zich wel een beetje vrouwonvriendelijk want dat zou betekenen dat vrouwen het niet kunnen maken op eigen benen en dat ze “positieve” discriminatie nodig hebben om uiteindelijk een job te landen. Kathryn Bigelow had deze hulp niet nodig en regisseuses zoals een Sofia Coppola voelen zich gewoon beter in het indie genre en liggen niet wakker van blockbusters. Dit zal met Captain Marvel (2019) de tweede Marvel film worden met een vrouw achter de camera, in navolging van het succesvolle Wonder Woman (2017)

Black Widow werd ook geschreven door een vrouw: Jac Schaeffer, de scenariste van de aankomende Dirty Rotten Scoundrels-remake met vrouwen, genaamd Nasty Women, met Anne Hathaway en Rebel Wilson. Black Widow heeft tot op heden nog geen releasedatum.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *