Een uit de hand gelopen spelletje in Tag

Laten we een nieuwe filmweek beginnen met een komedie, hier is Tag (2018), de eerste big budget film van regisseur Jeff Tomsic, gebaseerd op een krantenartikel in de Wall Street Journal over kerels die een wel heel leuk maar vergaand spelletje op nahielden. Het script werd geschreven door Rob McKittrick en Mark Steilen.

Korte inhoud: Elk jaar storten vijf zeer competitieve vrienden zich een maand lang op de vlucht voor een ongecontroleerd spel waarbij ze hun nek, hun baan en hun relaties riskeren om elkaar te verslaan. Deze keer valt het spel samen met de bruiloft van de enige ongeslagen speler. Wat een gemakkelijk doelwit zou moeten zijn eindigt al snel in een totale oorlog, omdat hij weet dat ze hem komen halen.

In de cast zien we een allegaartje van acteurs die afkomstig zijn uit verschillende filmgrenres, zoals Ed Helms, Jon Hamm, Annabelle Wallis, Lil Rel Howery, Isla Fisher, Leslie Bibb, Jake Johnson en Rashida Jones. Allemaal degelijke acteurs voor een geslaagde komedie met een leuk concept. Ook al denk ik dat deze prent het succes van The Hangover (2009) niet zal kunnen herhalen

Er is iets komisch om volwassen mannen bezig te zien met kinder-spelletjes, en gezien de trailer denk ik dat de actie ook volledig over-the-top is getrokken om het komisch effect nog wat op te trekken. Ik voel mezelf niet meteen aangesproken door het concept maar ben wel benieuwd naar een komedie met Jeremy Renner, die hier zowat een hoofdrol lijkt te hebben in deze ensemble prent. Het vreemde is wel dat de film al een maand geleden uit is in de States maar pas op 25 juli 2018 bij ons.

*** Tag trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *