The Nun is de tweede Conjuring spinoff

Vanaf het moment dat deze gruwelijke, demonische non haar debuut maakte in The Conjuring 2 (2016), was het duidelijk dat ze haar zegevierende terugkeer naar het scherm zou maken in een spin-off film – net zoals dat gebeurde bij Annabelle (2014). En kijk, The Nun (2018) is terug.

Korte inhoud: In 1952 vindt er een onderzoek plaats bij het Cârța klooster in Roemenië. Deze wordt uitgevoerd door een priester, Father Burke (Demián Bichir), die hulp krijgt van een non en een novice. Samen zijn ze erop uit om de mysterieuze zelfmoord van een non uit te zoeken. Natuurlijk, wat het trio vindt, is iets waar geen van hun trainingen hen ooit op hadden kunnen voorbereiden

De gebeurtenissen spelen zich af vóór The Conjuring, ook al kan je het toch niet zien als een echte prequel maar eerder als een standalone horrorfilm. De regie is in handen van Corin Hardy die eigenlijk een beetje van een wannabe-regisseur is, die tot hiertoe eigenlijk nog maar weinig indruk heeft gemaakt met zijn filmprojecten. Anderzijds komt het verhaal wel van James Wan en in een script gegoten door de ervaren horror-scenarist Gary Dauberman.

Opmerkelijk is dat we in de cast de jonge zus tegenkomen van Vera Farmiga, met name Taissa Farmiga. In de rol van de non zien we Bonnie Aarons, die we eerder al zagen in Mulholland Drive (2001). De film had deze zomer moeten uitkomen, maar nu blijkt dat de release is verschoven naar begin September, in de hoop de film net zoveel buzz kan teweegbrengen als It (2007) die ook begin September werd uitgebracht. De toekomst zal het uitwijzen, maar het zou me verbazen.


*** The Nun trailer ***

1 Comment

  1. Berten

    De trailer trekt op de ballen en toch ben ik benieuwd naar deze film. Ben echt wel een sucker voor horrorfilms.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *