24 Hours to Live (2017) ** Blu-ray review

Normaal gezien was er zoiets van een kwaliteitslabel verbonden aan de films van Ethan Hawke. Het is een acteur die al opviel als jonge snuit in Dead Poets Society (1989) en nadien heel wat markante rollen vertolkte in films als Alive, Before Sunrise, Gattaca, Snow Falling on Cedars, Training Day. Maar waarom hij te zien is in deze 24 Hours to Live (2017) is voor mij één groot mysterie.

24_hours_to_live_2017_blu-ray.jpg

Korte inhoud: De huurmoordenaar Travis Conrad (Ethan Hawke) wordt via een experiment kortstondig opnieuw tot leven gewekt voor een tijdsspanne van 24 uur. De klok tikt genadeloos voort als Travis moet samenwerken met de superspionne die verantwoordelijk was voor zijn dood. Bovendien wil hij wraak nemen op het machtige syndicaat dat zijn vrouw en kind vermoordde. Ondertussen is hij op zoek naar verlossing voor alle zonden die hij heeft begaan.

De korte inhoud lijkt ambitieus, de film is dat een stuk minder. Het is te zeggen dat het script van Ron Mita, Jim McClain en Zach Dean rammelt aan alle kanten en regisseur Brian Smrz nauwelijks in staat is om er iets coherents uit te distilleren. Hoe deze ex-stuntman tevens de regie toevertrouwd kreeg is een ander mysterie die ik niet begrijp. Of misschien hadden ze 100 andere regisseurs gecontacteerd en was niemand bereid op basis van het script hier een film van te maken.

Wat meteen opviel was hoe slecht het hoofdpersonage is in zijn job, en op welke lullige manier hij vermoord werd door Interpol agent Lin Bisset (Xu Qing). Gelukkig voor hem heeft zijn werkgever een manier ontwikkelt om mensen te laten opstaan uit de dood. Oh ja, je moet heel wat ‘suspension of disbelief’ aan de dag leggen om doorheen deze film te komen. Het enige nadeel is dat de levensduur beperkt is tot 24 uur. Voor de rest kijken we naar standaard actie-scènes en achtervolgingen in Zuid-Afrika, maar niets blijft echt op ons netvlies plakken, ook al proberen de makers films als Taken, John Wick of zelfs Crank te imiteren.Maar respectievelijk schieten ze te kort in het acteerwerk uit Taken, de stijl uit John Wick of zelfs nog maar de adrenaline uit Crank. Hawke doet zijn best om de film nog een beetje gravitas te geven met zijn vertolking, maar van deze cocktail van pure nonsens krijg je alleen maagzuur.

Ethan is in essentie geen actie-ster zoals een Jason Statham of een Liam Neeson. Hij heeft niet datzelfde charisma en dat rauwe kantje dat die andere acteurs wel hebben. Zelfs zijn samenspel met Xu werkt voor geen meter. Een andere acteur die hier zijn broek heeft aan gescheurd is Rutger Hauer, die op het einde wel een leuk moment heeft maar voor de rest een compleet verwaarloosbare indruk nalaat. Het verhaal van verraad en wraak is gewoon onderontwikkeld, en het is letterlijke aftellen naar de ondergang van Trevor. Hawke geeft een beetje een vonk aan zijn held-actiekarakter, maar de vonk slaat niet over naar de rest van de film.

24_hours_to_live_2017_blu-ray_pic01.jpg24_hours_to_live_2017_blu-ray_pic02.jpg
© 2018 Remain in Light

24 Hours to Live is vanaf 22 mei 2018 beschikbaar op DVD en Blu-ray met zo goed als geen extraatjes. Ondertussen is Ethan te zien in de thriller First Reformed (2017), geschreven en geregisseerd door Paul Schrader. Deze film lijkt iets beter maar de distributeur A24 kan blijkbaar niemand voor deze prent warm maken dus valt het nog af te wachten of deze prent ooit bij ons in de bioscoop zal komen.

rating

Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 27 mei 2018

 


*** 24 Hours to Live trailer ***

1 Comment

  1. Kos

    Gewoon een prima gemiddelde actie film, ook al ben ik betere films gewend van Hawke.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.