Jean-Claude Van Damme doet een Under Siege in Black Water

Laat ik meteen duidelijk zijn, Black Water (2018) zal geen meesterwerk zijn. Het is tevens het regiedebuut van een Director of Photography, met name Pasha Patriki, en dat is meestal geen goed teken – zeker wanneer de DoP eigenlijk voornamelijk B-films heeft gemaakt. Maar het is een Jean-Claude Van Damme en Dolph Lundgren film en dat is toch altijd wel een beetje van een event op zich. Dit is tevens hun 5de samenwerking, na 3 Universal Soldier films en één Expendables film.

black_water_2018_poster.jpg

Korte inhoud: Undercover agent Wheeler (Jean-Claude Van Damme) wordt op een dag wakker en blijkt gevangen gehouden te worden door de CIA op een geheime locatie. Hij zal moeten proberen om te ontsnappen. Maar naast het feit dat hij een plan moet bedenken hoe te ontsnappen heeft hij nog een probleem: hij blijkt gevangen te zitten diep onder water, in een nucleaire onderzeeër.

Toen ik de trailer zag dacht ik meteen aan de Andrew Davis’ film Under Siege (1992). Uiteraard is deze wel gemaakt met een pak minder middelen (4 miljoen dollar). De villain in de film, Patrick Kilpatrick, was eerder al eens de slechterik in die andere Van Damme film, Death Warrant (1990). De eye Candy neemt Jasmine Waltz (pic) voor haar rekening.

Van Damme heeft tevens onlangs in België gedraaid voor zijn nieuwe film The Bouncer (2018) van Julien Leclercq, absoluut geen remake van Road House , maar een grauwe Franse misdaadfilm (teaser trailer). Een film waar ik echt naar uitkijk gezien dit misschien net iets meer brains heeft dan de meeste van zijn films.

Black Water komt in de meeste landen direct uit op DVD en Blu-ray. Wat betreft The Bouncer, daar is momenteel nog geen releasedatum voor.

 


*** Black Water trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *