Wordt Venom de donkerste of domste comic adaptatie?

Sony heeft deze week de nieuwe Venom-trailer uitgebracht voor de langverwachte Marvel comic-adaptatie Venom (2018). De film geregisseerd door Zombieland en Gangster Squad-filmmaker Ruben Fleischer.

venom_2018_poster.jpg

Korte inhoud: Het verhaal volgt een fotojournalist, Eddie Brock (Tom Hardy) genaamd, die verbonden raakt met een symbiont, ofwel een buitenaardse levensvorm. Samen staan ze beter bekend onder de naam ‘Venom’. Al snel groeit Eddie onder deze naam uit tot een anti-held die de onschuldigen probeert te beschermen.

Voor degenen die het gemist zouden hebben, komt Spider-Man in de strips in contact met een buitenaardse symbiont. Die symbiont geeft hem speciale krachten zoals verhoogde kracht en onbeperkte webvloeistof. Het veroorzaakt echter ook verhoogde agressie. Wanneer Spider-Man van de symbiote afkomt, vindt hij zijn rivaal Eddie Brock, die hem vasthoudt en Brock wordt Venom, daarom heeft Venom Spider-Man’s krachten en lijkt het op een groteske versie van de webslinger. Maar in deze film lijkt er niet meteen een link te zijn met Spider-Man. Dat heeft uiteraard alles te maken met rechten die enerzijds bij Marvel Studios en Sony zitten. Maar ik vermoed wanneer de tijd rijp is dat die twee werelden elkaar wel zullen kruisen. Er is wel een gerucht dat Tom Holland in de film zou opduiken als Peter Parker.

Eigenlijk had deze film er al in 2008 moeten komen als spin-off maar Spider-Man 3 (2007) was een teleurstelling en Topher Grace niet meteen de acteur op wie iedereen stond te wachten. Het project heeft nadien 10 jaar lang op de planken gelegen.

In de eerste trailer zagen we eigenlijk bitter weinig van Venom, maar in deze nieuwe trailer krijgen we toch net iets meer invulling. Toch heb ik op dit moment nog geen idee of dit de moeite zal zijn. Ze hebben in ieder geval een talentvolle acteur kunnen strikken voor de rol en ik begrijp waarom hij de rol heeft aanvaard. Het zal hem in staat stellen meerdere persoonlijkheidsstoornissen te spelen. Tom Hardy heeft ondertussen twee comic-book identiteiten (Bane en Venom). In de trailer zijn er ook niet meteen scènes waar je van achterover valt, zelfs op cinematografisch vlak ziet alles er vrij gewoontjes uit.

Het script van de film werd geschreven door Will Beall en Kelly Marcel, die 50 Shades of Grey heeft mee geschreven … en zoiets doet pijn op een CV. Laten we hopen dat de dialogen in ieder geval beter zijn in de film dan in de trailer, want quotes als “The guy you work for is an evil person.” lijken wel geschreven door iemand die werkt voor een Vlaamse soap. In de cast zien we ook nog Michelle Williams, Woody Harrelson en Riz Ahmed. Venom komt op 5 oktober 2018 uit in de States en hopelijk dan ook bij ons.


*** Venom trailer ***

2 Comments

  1. Miiki

    Spawn anybody?

    Reply
  2. Jonathan

    Goeie cast … slechte trailer.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *