Clive Owen’s oogbollen worden gehacked in Anon

Netflix heeft een trailer voor Anon (2018) uitgebracht. Geschreven en geregisseerd door Andrew Niccol (Gattaca, Lord of War, In Time), vindt de komende thriller plaats waar anonimiteit en privacy grotendeels zijn verdwenen. Je kunt alle informatie die je nodig hebt van iemand in één oogopslag krijgen, een film die wel heel actueel is met de recente privacy inbreuken van Facebook.

Andrew Niccol,clive owen,anon,Amanda Seyfried,Gemini Man,Ang Lee

Korte inhoud: In de nabije toekomst kent onze wereld geen privacy, onwetendheid en anonimiteit. De levens die men leidt zijn doorzichtig, traceerbaar en uitgestippeld door de autoriteiten. Vooralsnog lijkt er een eind gekomen te zijn aan de criminaliteit. Sal Frieland (Clive Owen) ontdekt dat een jonge vrouw (Amanda Seyfried) geen digitale voetafdruk heeft en compleet onzichtbaar is voor de politie. Hij realiseert zich dat dit net het begin van criminaliteit kan betekenen, niet het eind zoals men veronderstelde.

Als je deze trailer bekijkt, lijkt het alsof Niccol een soort Black Mirror-aflevering heeft gemaakt. Hij was ooit een interessante en veelbelovende regisseur, maar de laatste jaren lijkt hij vooral uit te blinken in oppervlakkigheid (Good Kill) in plaats van diepgravende intriges en thrillers. In het geval van Anon lijkt het erop dat Niccol keek naar de opkomst van sociale media en het harde optreden van de regering tegen de privacy-inbreuken, en vervolgens dit heeft verpakt in een neo-noir jasje. Ik ben zelf nog niet helemaal overtuigd door de trailer van deze zoveelste Adjustment Bureau (2011) film, ook al wil ik deze prent wel zien.

Clive Owen is trouwens volgend jaar te zien in Gemini Man (2019) van Ang Lee, geschreven door ondermeer Andrew Niccol. Een film over een huurmoordenaar die wordt geconfronteerd met een jongere versie van zichzelf. De sci-fi films zijn duidelijk in opmars. Anon zou ergens in mei 2018 moeten uitkomen op Netflix.

 


*** Anon trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *