The First Purge in de sfeer van Black Lives Matter

Blumhouse Productions en Universal Pictures hebben deze week de eerste officiële trailer voor The First Purge (2018) uitgebracht. Dit is de vierde film in de populaire horrorfranchise, die begon met The Purge (2013), een twist op het ‘home invasion’-genre. Na het box-office succes werd deze al snel opgevolgd door The Purge: Anarchy (2014) en The Purge: Election Year (2016).

the_first_purge_2018_poster.jpg

Korte inhoud: Met het oog op de criminaliteitscijfers test de NFFA, New Founding Fathers of America, een sociologische theorie uit om deze omlaag te brengen. In een gesloten gemeenschap mag een ieder zich voor een avond agressief uitlaten jegens anderen. Maar het geweld neemt dusdanig rigoureuze vormen aan dat het zich langzaam aan verspreidt over de rest van het land.

Dit wordt tevens de eerste film die niet geregisseerd zal worden door James DeMonaco, ook al schreef hij opnieuw het scenario. Deze keer kruipt Gerard McMurray (Burning Sands) in de regiestoel. Het is een zwarte regisseur, en wanneer ik de casting bekijk hebben we hier ook hoofdzakelijk een Afro-Amerikaanse cast, naast namen als Marisa Tomei en Luna Lauren Velez. Bij de producers zien we opnieuw de naam van Michael Bay opduiken, die zich steeds meer ontpopt tot horror-producent met zijn productiehuis Platinum Dunes.

In de wereld van The Purge is één nacht per jaar in Amerika alle criminaliteit legaal, inclusief moord. Dit uitgangspunt werd in de twee vervolgfilms verder uitgespit, maar nu dient The Purge 4 als een prequel en laat ons zien hoe dit allemaal begon. Het zal in ieder geval interessant zijn om te zien of de film überhaupt in raciale politieke sferen zal vertoeven, omdat sommige beelden de Black Lives Matter-beweging oproepen, maar het lijkt er ook op dat DeMonaco een behoorlijk politiek geïnspireerd oorsprongsverhaal heeft ontwikkeld, met de Amerikaanse regering die soldaten vermomd als burgers stuurt om misdaden uit te voeren tijdens deze inaugurele gebeurtenis. Op 4 juli 2018 komt The First Purge uit in States, hopelijk dan ergens ook bij ons. Want, “YES WE PURGE!”.

 


*** The First Purge trailer ***

2 Comments

  1. Vince

    Vermakelijke reeks, laat maar komen.

    Reply
  2. Damien

    Is dat nu omdat Black Panther zo goed scoorde?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *