Psychologische thriller Spinning Man met Pierce Brosnan

Ik zou niet meteen zeggen dat Spinning Man (2018) de beste titel is voor een psychologische thriller, maar de casting maakt dat deze film toch in de aandacht komt. Het is het Engelstalige langspeelfilm-debuut van de Zweed Simon Kaijser, die al heel wat ervaring had met tv-series. De film is gebaseerd op de roman van George Harrar en gescenariseerd door Matthew Aldrich.

spinning_man_2018_poster.jpg

Korte inhoud: De professor Evan Birch (Guy Pearce) is zogenaamd gelukkig getrouwd met Ellen (Minnie Driver), maar staat erom bekend affaires te hebben met zijn studenten. Hij is dan ook de hoofdverdachte in het onderzoek van de rechercheur Robert Malloy (Pierce Brosnan), wanneer een jonge vrouw vermoord wordt teruggevonden. Zeker omdat Birch geen alibi heeft.

Hoewel Spinning Man naar hoogstwaarschijnlijk geen theatrale release zal krijgen bij ons, zal het hopelijk deze zomer bij ons uitkomen op DVD en Blu-ray. In de casting zien we nog Odeya Rush en Alexandra Shipp. Het productiebudget van de film bedraagt 8,5 miljoen dollar dus met een dergelijk relatief klein budget denk ik dat de film wel op terwijl winstgevend kan zijn.

Brosnan is de laatste jaren behoorlijk actief. Hij was onlangs te zien aan de zij van Jackie Chan in The Foreigner (2017) en speelt tevens de hoofdrol in “The Son”. Brosnan speelt er de rol van de ruwe olietycoon Eli McCullough. Het verhaal speelt gaat over meerdere generaties van de McCulloughs, een Texaanse familie die ten tijde van Amerika’s opkomst als wereldmacht hun enorme bedrijf opzetten.

 


*** Spinning Man trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *