The Passion of the Christ sequel wordt de grootste film ooit

Alsof Christus nog niet genoeg heeft afgezien aan het kruis, wil Mel Gibson kost wat kost een sequel op The Passion maken. En als we USA Today mogen geloven wordt het de GROOTSTE FILM OOIT.

Hoe je het ook bekijkt, The Passion of the Christ (2004) was een echte hit. De film bracht maar liefst 612 miljoen dollar op met een productiebudget van 30 miljoen, en werd ook nog eens genomineerd voor drie Oscars en is de best scorende niet-Engelstalige film aller tijden. Maar kijk, dit zal binnenkort weggeveegd worden door de grootste film in de geschiedenis, met name The Passion of the Christ part 2: The Resurrection … of zoiets.


the_passion_of_the_christ_sequel.jpg
Photo by Philippe Antonello © 2003 Icon Distribution Inc. All Rights Reserved.

Het was acteur Jim Caviezel die met het nieuws kwam nadat hij benaderd werd door Mel. En hij heeft laten weten dat hij zeker van de partij is. “Er zijn dingen die ik niet kan zeggen die het publiek zou kunnen choqueren. Ik zal dus niet vertellen hoe hij het gaat aanpakken, maar ik zeg je dit, de film zal de grootste film in de geschiedenis worden. Het is zo goed,” liet hij verstaan aan de USA Today. De vorige film liep echter geen vlekkeloos parcours en velen hadden de prent al bestempeld als anti-semitisch. De racistische scheldtirades van de acteur nadat hij werd opgepakt door een Joodse agent na het rijden in beschonken toestand, heeft zijn zaak ook niet meteen geholpen. Toch kom je in Hollywood nog wel weg met een racisme, tot je je hand legt op de knie van een vrouw en dat zou wel eens het einde van je carrière kunnen zijn.

Gibson was vorig jaar ook al heel enthousiast over het project. “De heropstanding is een groot onderwerp. Oh, mijn god, we proberen dit uit te werken op een manier die cinematografisch meeslepend en verhelderend is, zodat we echt met iets nieuws komen, indien mogelijk, zonder dat we er iets raars van maken.”

Wat betreft de sequel, wel er is al een sequel, en deze heet Risen (2016) en het werd een pijnlijke flop. Toch heeft het verleden ons geleerd dat je maar beter Mel Gibson niet onderschat, want vaak pakt hij uit met bangelijke projecten. Laten we overigens niet vergeten dat zijn laatste film, Hacksaw Ridge (2016), 6 Oscar-nominaties kreeg (waaronder Beste Regie!). En Mel zal geen filmproject beginnen als hij niet 100% zeker is van zijn zaak.

***Related Posts***
12/06/2016: Maakt Mel Gibson The Passion of the Christ sequel?
25/09/2015: Risen, het vervolg op The Passion of the Christ
26/10/2014: The Bible met een knappe Portugese Jezus Christus
21/06/2012: Paul Verhoeven werkt aan controversiële Christus film
06/10/2006: Mel Gibson aan de schandpaal genageld
22/11/2004: Mel Gibson wil geen reclame voor Christus

4 Comments

 1. Kons

  Mel Gibson is eigenlijk nog wel een goeie regisseur. Apocalypto is een zwaar onderschatte film, Braveheart is een stevige middeleeuwse prent en Hacksaw Ridge een sterk oorlogsdrama. Ik heb er vertrouwen in.

  Reply
 2. Govert

  Zeker geld nodig

  Reply
 3. Daan

  Oh neen, is het echt nodig dat we elk jaar een Christus film moeten hebben :/

  Reply
 4. Gidsjoris

  Ge hebt me echt benieuwd gemaakt.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *