Gifted (2017) ***½ Blu-ray review

Je ziet Chris Evans zo veel in superhelden films opduiken als Captain America dat je haast zou vergeten dat die kerel ook wel andere rollen aankan, en dat bewees hij hier met Gifted (2017), een drama van regisseur Marc Webb, geschreven door Tom Flynn.

gifted_2017_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Frank Adler (Chris Evans) is een alleenstaande man die een wonderkind, de pittige jonge nicht Mary (Mckenna Grace), opvoedt in een kustplaats in Florida. Frank’s plannen voor een normaal schoolleven voor Maria worden verijdeld wanneer de wiskundige vaardigheden van de zevenjarige onder de aandacht komen van Franks formidabele moeder Evelyn (Lindsay Duncan) wiens plannen voor haar kleindochter hun relatie dreigt uit elkaar te halen. Roberta (Octavia Spencer) is de hospita van Frank en Mary en een goede vriendin. Bonnie Stevenson (Jenny Slate) is Mary’s leraar, wiens zorg voor haar student ook uitgroeit tot een connectie met haar oom.

Chris zagen we eerder al in Snowpiercer waar hij een degelijke rol neerzette, deze Gifted zou wel eens zijn beste vertolking kunnen zijn, ondanks het feit dat hij er nergens nominaties voor kreeg. Marc Webb (The Amazing Spider-Man 1 & 2, 500 Days of Summer) is wel iets van een wisselvallige regisseur, maar independent films lijken toch wel meer zijn ding te zijn. Gifted is een goed verteld verhaal en visueel knap in beeld gebracht, ook al is het allemaal behoorlijk voorspelbaar en dat is denk ik de reden waarom de film zo weinig aandacht geeft en een gelijkaardige film als Wonder (2017) wel zoveel aandacht krijgt.

Het is echter wel een acteursfilm geworden, en de vertolkingen komen bijzonder overtuigend over. Met een andere cast weet ik nog niet of je zo meegevoerd zou worden van begin tot eind. Niets voelde onecht aan. De film wijdt zich volledig toe aan het verhaal en verliest nooit uit het oog wat belangrijk is vanaf de eerste act. Uiteindelijk heb ik echt het gevoel dat het script niet veel beter had kunnen zijn dan het was. Het is op zich een heel eenvoudig verhaal, maar dat zorgt er ook wel voor dat er heel weinig obstakels zijn en alles heel natuurlijk overkomt.


gifted_2017_blu-ray_pic02.jpggifted_2017_blu-ray_pic03.jpggifted_2017_blu-ray_pic01.jpg
gifted_2017_blu-ray_pic04.jpggifted_2017_blu-ray_pic06.jpggifted_2017_blu-ray_pic05.jpg
© 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

Ik hoop echt dat Marc Webb op dit elan verder gaat. Hij lijkt toch wel zijn sterkte te hebben gevonden in dit soort drama’s. Gifted is van begin tot eind een zeer solide film. Afgezien van het wat lome tempo in het middenstuk was het toch een behoorlijk efficiënte prent met heel weinig tekortkomingen. Als je op zoek bent naar een degelijk menselijk verhaal of gewoon wilt genieten van een goed gemaakt drama, zal je geen spijt hebben met deze Gifted. Ik heb net zoveel genoten van deze film als ik had verwacht. Voorspelbaar, maar zeer doeltreffend.

Gisteren is de Blu-ray en DVD uitgebracht en daar staan een aantal leuke extra’s, waaronder verwijderde scènes, featurettes die een kijkje achter de schermen bieden, en de special On location: Gifted.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 4 januari 2018

1 Comment

  1. Julie

    Loooove Chris Evans 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *