American Made (2017) *** Blu-ray review

Na films als The Mummy (2017) en Jack Reacher: Never Go Back (2016) is het duidelijk dat Tom Cruise niet meer garant staat voor kwaliteit. Het was dus niet zonder enig scepticisme dat ik American Made (2017) heb bekeken, en ook al is het geen hoogvlieger viel de film toch nog mee.

american_made_2017_blu-ray.jpg

Korte inhoud: De film is gebaseerd op het verhaal van Barry Seal (Tom Cruise). Seal smokkelde als piloot drugs voor de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar (Mauricio Mejia). Na zijn aanhouding werd hij door de CIA gerekruteerd voor een undercoveroperatie.

American Made is een easy-going prent die voorbij vliegt door het pure plezier om een charismatische Tom Cruise te zien in een duivels leuke vertolking van een drugcourier en nu geheime missies vliegt voor de CIA. Een aantrekkelijk verhaal met leuke anekdotes van een schurk die alle kanten tegen elkaar uitspeelde. Seal is onberispelijk zonder filter en heeft gewoon de tijd van zijn leven. Jason Bourne regisseur Doug Liman zet ook vaart achter zijn verhaal en de tijd vliegt voorbij tot we de onvermijdelijke crash meemaken van de puinhoop die Seal voor zichzelf heeft gemaakt.

Het script van Gary Spinelli biedt geen diepgaande analyse in de psyche van het personage, maar levert voldoende materiaal voor een ontspannende rit. Naast Cruise speelt Domhnall Gleeson een geweldige rol als de CIA-handler die Seal in actie brengt en achter de schermen comploteert. Ik wou dat hij meer aanwezig was in de film. Zijn karakter komt het dichtst in de buurt van de legitieme satire die de film probeert uit te werken. De andere neven-personages laten weinig indruk na of hebben zo’n beperkte rol. Ik heb het dan over de medeplichtige vrouw Lycy Sarah Wright, naast JB Caleb Landry Jones, de bizarre scumbag van een zwager, tot de sheriff van een klein stadje (Jesse Plemons) als een sheriff van een klein stadje, ja zelfs (Jayma Mays als een officier van justitie die Seal niet klein kan krijgen.


american_made_2017_blu-ray_pic01.jpgamerican_made_2017_blu-ray_pic02.jpgamerican_made_2017_blu-ray_pic03.jpg

© 2017 Universal Pictures International

Het is fastfood. En de reden waarom is omdat je deze film ook wel weer snel zal vergeten. American Made laat niet veel meer dan een vluchtige indruk achter, maar het is leuk zolang het duurt en een herinnering over hoe entertainende films kunnen zijn met zo’n magnetische figuur als Tom Cruise. De film komt uit op DVD en Blu-ray op 17 januari 2018 met deleted scenes en heel wat making of filmpjes over de productie alsook een blik op de echte Barry Seal.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 10 januari 2018

 


*** American Made trailer ***

1 Comment

  1. Matti

    Eindelijk nog eens een goede film met Tom Cruise! Ik vind Cruise wel wat te oud voor de rol maar hij is hier anderzijds wel de aandrijvende kracht.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *