Eerste ingetogen Avengers: Infinity War trailer

En hier hebben we dan de lang lang verwachte trailer van Avengers: Infinity War (2018) … and it looks GOLD, in elke zin van het woord! De film werd opnieuw geregisseerd door de Russo broers, Anthony Russo en Joe Russo, die eerder al Captain America: The Winter Soldier (2014) en Captain America: Civil War (2016) hadden gemaakt.

avengers_infinity_war_2018_poster.jpg

Korte inhoud: Vier jaar na de gebeurtenissen uit Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) slaan Peter Quill (Chris Pratt) en consorten de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan. Een gevaar in de gedaante van de gestoorde titaan Thanos (Josh Brolin) die alle zes Infinity Stones, artefacten met onvoorstelbare krachten, wil verzamelen voor een gauntlet. Deze zullen hem toestaan overal zijn wil op te leggen. Het lot van de aarde en van het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

Doet dit verhaal jullie niet een beetje denken aan Justice League (2017)? Maar in plaats van 3 kubussen, zijn het nu zes Infinity Stones . Het verschil is wel dat deze trailer mij deze keer WEL overtuigt. De villain ziet er bad ass uit, en kudos aan de productie om Josh Brolin te hebben kunnen strikken voor de rol. Zijn stem alleen geeft alles net dat stukje meer gravitas. Enb een goede zaak dat ze zijn stem niet hebben vervormd om er een monster van te maken! Thanos ziet er uit als een soort uit de kluiten gewassen Hellboy karakter met een bad ass attitude. Het script komt ook van twee oude bekenden – Christopher Markus en Stephen McFeely – die wel weten hoe je dergelijke verhalen met onnoemelijk veel personages (16 stuks!) moet vertellen. Want ja, het lijkt er wel op dat alle succesvolle Marvel franchisen aan deze film hebben deelgenomen.

Het is niet de beste trailer die er is, maar ik verwacht zeker nog wel een tweede. De film moet bij ons uitkomen op 25 april 2018 dus er is nog wel wat tijd. Maar anderzijds ben ik niet geheel teleurgesteld in de wat ingetogen toon. Zoals ik al zei, er zijn heel wat karakters en uiteraard willen de fans een glimp opvangen van elk van hen, en dat is grotendeels toch gebeurd. Met zelfs een paar cosmetische en kostuum wijzigingen, zoals de outfit van Captain America (Chris Evans), de Iron-Man-achtige Spider-Man suit van Peter Parker (Tom Holland), het is duidelijk dat deze is ontworpen door Tony Stark (Robert Downey Jr.), het ooglapje van (piraat) Thor (Chris Hemsworth) of nog de blonde lokken van Natasha Romanoff / Black Widow (Scarlett Johansson).

Thanos is ook niet de enige villain in de film, hij heeft zijn crew meegebracht, de black order, waarvan je de schoen kan zien van één van hen op frame 1:04. En op frame 1:21 zien we volgens mij Proxima Midnight, de dochter van Thanos en getrouwd met Corvus Glaive, een ander lid van de Black Order die ook wel ergens in de film zal opduiken. Wie we ook nog aantreffen in de trailer is Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) en Black Panther (Chadwick Boseman) die op frame 1:54 even zijn klauwen laat zien – alsof dit het verschil gaat maken tegen het leger van alien monsters (lol).

Qua visuele effecten is het post-productie team nog volop bezig en ik hoop dat een aantal beelden in de trailer ook nog een final touch zullen krijgen. Het moment bijvoorbeeld waar we voor het eerst Thanos zien vond ik misschien net iets te gladjes. Hij komt uit een portal met mistige zwarte rook, maar deze rook omhult niet echt zijn lichaam, en dat zijn zo van die kleine zaken die ze bij een film van 500 miljoen dollar – jawel, de DUURSTE FILM OOIT GEMAAKT – toch zouden mogen aanpassen. In ieder geval gaat Disney en Marvel ‘all in’ met hun franchise want ook de sequel Avengers: Infinity War 2 (2019) zou naar verluidt 500 miljoen dollar kosten. Dat is samen 1 miljard dollar in productiekost voor 2 films. Justice League haalt met moeite nog geen 570 miljoen dollar op met een productiebudget van 300 miljoen dollar.

Kortom een goede eerste trailer, maar hopelijk komen we iets meer te weten van het verhaal en van Thanos in een tweede trailer, ook al ben ik toch wel grotendeels verkocht voor dit Marvel avontuur. En uiteraard wil iedereen weten of de Avengers (volgens plan) zullen sterven – of dat Kevin Feige toch nog een back-up plan heeft ‘secret Avengers’ en Skrull shapeshifters.

 


*** Avengers: Infinity War trailer ***

1 Comment

  1. Kons

    100 miljoen meer of minder zal niet veel uitmaken, deze film zal de 1 miljard grens wel doorbreken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *