WRC 7 brengt een levensechte rally wereld

Een paar dagen geleden konden de race fans zich verheugen met de release van WRC 7, de officiële game van het 2017 FIA World Rally Championship (WRC). Het game werd ontwikkeld door de Franse studio Kylotonn, die misschien niet meteen de meest sexy games uitbrengen. Ik had een tijd geleden WRC 5 gespeeld en vond dit één van de slechtste racegames die er op de markt was. Maar gelukkig hebben ze in tussentijd veel updates uitgevoerd en de filosofie lijkt een zo realistisch mogelijk resultaat uit te werken.

wrc_ps4.jpg

En het resultaat mag er zijn. De graphics zijn stukken beter en we krijgen 13 natuurgetrouwe parcours verspreid over vijftien landen en vier continenten, waaronder Monte-Carlo, Zweden, Mexico, Corsica, Argentinië, Portugal, Italië, Polen, Finland, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en Australië. Ook het besturingssysteem heeft een facelift gekregen. Als je eens wil meemaken hoe het voelt om eens aan een dergelijke rally race mee te nemen, dat in dit game voor u bedoelt. Het ziet er in ieder geval naar uit dat de makers hebben geleerd uit de ervaringen van vorige edities en de game elke keer meer fine tunen. De voertuigen zijn krachtiger en meer aerodynamisch en verbeterde handling, met een agressieve look die zowel de competitie als de game nóg aangrijpender maakt.

De meest opvallende updates is de design van de parcours die er buitengewoon realistisch uitzien. Ook een split-screen multiplayer, voor een intense, head-to-head race-ervaring met vrienden werd mogelijk gemaakt. Ik ben zelf geen autokenner, maar de manier hoe de wagen beweegt over asfalt, aardewegen, of natte, besneeuwde of modder wegen is een stuk meer waarheidsgetrouw dan wanneer je een voertuig gebruikt in games als Just Cause of GTA. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze werden ontwikkeld in samenwerking met WRC-coureurs en autofabrikanten. En voor deze editie hebben we de officiële wagens van Citroën, Fors, Hyundai en Toyota – krachtiger en agressiever dan ooit, met een totaal van 55 crews. Er zijn ook wekelijkse uitdagingen die parallel lopen aan de eSports mode, om de community actief te houden en steeds meer spelers te trekken.

Bij een game als FIFA ken je al snel de voetballers en weet je ook meteen waar hun sterktes liggen. In dit game heb je ook bestaande rally piloten, maar zelf ken ik er geen enkele van. Toch voel je dat de makers een game hebben ontworpen die dicht bij de wereld aanleunt van de liefhebbers van deze sport. Je kunt in carreer-mode je weg gaan opbouwen als rally piloot, en zo ook betere contracten kunnen verzilveren. Voor een leek zal het in het begin wel wat wennen zijn, want bij een bocht moet je soms volledig op de rem gaan staan wil je niet ergens in een gracht eindigen. Het is tevens ook geen Need For Speed waar je met je wagen in downtown Las Vages kunt racen. Nope, dit zijn echte parcours, meestal op landelijke wegen, met af en toe een meute fans.


wrc_ps4_pic02.jpgwrc_ps4_pic01.jpgwrc_ps4_pic03.jpg

© Bigben en Kylotonn

Kortom, tippen aan de DiRT games kan het nog niet, ook al zijn ze niet veraf. De visuele- en geluidseffecten zijn bijzonder knap, ook al zal je niet veel tijd hebben tijdens het racen om ervan te genieten, want om een goede tijd te halen moet je snel zijn en de vele bochten goed inschatten, want voor je het weet ga je het veld in en verlies je kostbare tijd. Het aanbod van auto’s is echter beperkt tot Junior WRC, WRC 2 en de koningsklasse WRC waarin je rijdt in een Toyota Yaris WRC, Hyundai i20 Coupé WRC, Ford Fiesta WRC en de Citroën C3 WRC. Heel veel keuze is er daarom spijtig genoeg niet. Ben je fan van het World Rally Championship? Dan mag deze game absoluut niet in je collectie ontbreken.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 21 september 2017

 


*** WRC 7 trailer ***

1 Comment

  1. Cedric

    Nothing beats DiRT !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *