Hollandse Misfit trailer is een ware hit op YouTube

Het gebeurt niet vaak dat wij op De Filmblog een bericht schrijven over een Hollandse filmproductie, maar hier is Misfit (2017), een film die in Nederland ondertussen trending is op sociale media, ook al lijkt het op een kloon van wel honderd Amerikaanse high school films. Hoe dan ook, de trailer is populair bij onze noorderburen, benieuwd of het ook in de smaak zal vallen bij ons.

Misfit,Djamila,Niek Roozen,Erwin van den Eshof

Korte inhoud: Julia (Djamila) is een meisje dat in Amerika woont en na jaren weer terugkeert naar Nederland. In Amerika had ze een perfect leventje: ze was populair, had een goed bekeken vlog en veel vriendinnen. Haar leven staat op zijn kop als ze in Nederland door de VIP squad, de drie populairste meisjes van de school, als ‘Misfit’, een buitenbeentje, wordt bestempeld. Als de kans zich voordoet om naar Amerika terug te keren pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden. Dan wordt ze ook nog eens verliefd op Nick (Niek Roozen) en gaat ze zich steeds meer afvragen: wil ze echt terug of wil ze toch blijven?

Vrijdag kwam de trailer op YouTube en ondertussen is deze al 446.000 keer bekeken, iets wat echt wel ongewoon is voor een Nederlandse filmproductie. Op het kanaal van Misfit De Film zijn ondetussen ook al 21’000 abonnees. Als er ook zoveel mensen de film uiteindelijk gaan zien, zal deze film een goede beurt maken aan de box-office.

De regie van de film lag in handen van Erwin van den Eshof (Dood Eind, Popoz) en in de film zien we heel wat jonge mensen die met deze prent hun filmdebuut maken. De vraag die ik mij nu stel is of deze trailer zo populair is omwille van de gekke trailer, dan wel omwille van de verwarring met de topserie “Misfits”. Op 27 september zou de film moeten uitkomen in de bioscoop, dan pas zullen we zien of de hype ook zal resulteren in een gigantische omzet.

Ja het is een prent boordevol ‘Hollandse’ clichés, die we bij ons zelden tot nooit zouden aantreffen. Het filmlandschap tussen België en Nederland verschillen toch wel enorm. Wij hebben niet zo heel veel komedies en als deze er al zijn, dan is het Jan Verheyen crap die bestemd zijn voor een tv-publiek. De Franse markt daarentegen zijn bijna allemaal komedies uit eigen bodem en zij hebben hierin ook hun roots in de jaren 70 en 80 met heel wat komedie iconen zoals Louis de Funes en Bourvil. In Nederland zijn komediefilm wel iets meer aanwezig in het filmlandschap in contrast met België met zijn sociale drama’s en zijn B-actiefilms en thrillers. Laat weten in de reacties of jullie interesse hebben in deze prent.

 


*** Misfit trailer ***

6 Comments

 1. Tom

  Echt wel een ‘kutfilm’ zo blijkt.

  Reply
 2. Marvin

  Hollandse komedies zijn in de regel slecht en deze zal hier geen uitzondering van zijn. Er zijn trouwens maar 9500 likes op de video die een half miljoen mensen zou bekeken hebben. Is dat niet wat raar.

  Reply
 3. Kons

  Zijn er goede Hollandse films? En ik bedoel dat niet negatief of zo, maar ik kan er zo niet meteen één voor de geest halen.

  Reply
 4. Klaas

  Borgman, Zwartboek, hier heb je er al twee 😉

  Reply
 5. Govert

  In Nederland worden alleen maar goeie films gemaakt

  Reply
 6. Shifty Aka Ufo

  De hoofrolspeelster is een bekende vlogster in Belgie en nederland. Mijn dochtertje is op haar vlog/youtube geabonneerd. Dat is waarschijnlijk de reden van het succes van deze trailer. (good grief!)

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.