Wolves at the Door (2016) * review

Een paar dagen geleden had ik het over Tarantino’s versie van Charles Manson, en ik was in eerste instantie nog wel gewonnen voor het idee. Ook al zal dit de eerste Tarantino film zijn gebaseerd op waar gebeurde feiten. En toen zag ik Wolves at the Door (2016), misschien wel één van de meest verderfelijke films die jullie dit jaar zullen zien.

wolves_at_the_door_2016_poster.jpg

Korte inhoud: 1969. Vier vrienden komen bijeen in een prachtig huis. Wat zij op dat moment niet weten, is dat er buiten enkele personen op hen staan te wachten en dat zij slechte bedoelingen hebben. Wat begon als een onschuldig afscheidsfeestje verandert in een ware nachtmerrie, wanneer de personen het huis binnenvallen en de vier vrienden terroriseren. De vrienden zullen moeten vechten voor hun levens.

Wanneer je de trailer bekijkt zonder achtergrond kennis zou je denken dat het een typische home-invasion thriller is, en toch niet! Het is wel degelijk een film gebaseerd op de Tate moord uit 1969. Blijkbaar vonden de makers dat de gruwel niet sexy genoeg was, en gingen eigenlijk improviseren en bijgevolg werden enkel voornamen gebruikt en geen verwijzing naar de naam van Charles Manson. Maar op het einde van de rit gaan ze toch de link leggen met de waar gebeurde feiten. Dit is Hollywood op zijn meest platvloerse. De film duurt ook amper 73 minuten wat al een hint zou moeten zijn dat deze prent niet zo heel veel meer te vertellen heeft dat een waargebeurde gruwel te sensationaliseren.

De regisseur van dienst was John R. Leonetti, een cameraman die regisseur is geworden en met Annabelle (2014) het vertrouwen had gewonnen van de studio, ook al was deze spin-off horror eigenlijk ook al niets bijzonders. De beste zaken uit deze film waren gestolen uit het veel betere The Conjuring (2013), een film waar Leonetti het camerawerk voor heeft gedaan. Er zat in Annabelle zelfs al een kleine verwijzing naar de Charles Manson moorden, dus ik had meteen de indruk dat dit een project was die hij wou maken.

Voor de rest is er zo goed als geen interessante verhaallijn – ondanks de improvisatie – en ook de karakteruitwerking is zo goed als onbestaand. In de hoofdrollen zien we Katie Cassidy, Elizabeth Henstridge, Adam Campbell en
Miles Fisher. Maar deze film zal hun carrière geen boost geven. Wolves at the Door komt bij ons uit op DVD en Blu-ray, en ik kan het niet meteen aanraden.

rating


Beoordeling: 1 / 5

Recensie door op 2 augustus 2017

 


*** Wolves at the Door trailer ***

1 Comment

  1. Gaetan

    Deze film is slechts in een handvol landen uitgekomen in de bioscoop, dat zegt ook al genoeg. De trailer zag er anders nog wel goed uit … fotografisch dan.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *