OMG, David Fincher wil World War Z 2 regisseren!

Acteur en producer Brad Pitt wil met zijn productiehuis Plan B Entertainment kost wat kost werk maken van de sequel van World War Z (2013), zowat de duurste zombiefilm ooit, die heel wat obstakels kende tijdens zijn productie.

Het productiehuis Plan B is voornamelijk bekend voor zijn ondersteuning van independent producties, al dan niet met Hollywood acteurs (Moonlight, By the Sea, The Big Short, Selma, 12 Years A Slave, The Tree of Life), maar deze films brengen niet altijd voldoende fondsen binnen. Dus moet er af en toe ook wel eens een commerciële film worden gemaakt, om de machine draaiende te houden. EuropaCorp van Luc Besson functioneert op een gelijkaardige manier, ook al dat ze de laatste jaren voornamelijk hebben ingezet op actiefilms en komedies. Paramount had 190 miljoen dollar in de eerste film geïnvesteerd, maar kwam maar net uit de kosten met een wereldwijde box-office van 540 miljoen. Maar mits een betere budget-controle heeft deze franchise zeker voldoende potentieel om de 600 miljoen te overschrijden.


world_war_z_2.jpg
© Paramount Pictures

De vraag aan ieders lippen is wie de film dan moet regisseren. Eerst kwam de naam van J.A. Bayona opduiken, maar hij kreeg Jurassic World 2 (2018) in zijn schoot geworpen. Als het van Brad Pitt afhangt, wil hij kost wat kost zijn maatje David Fincher (Se7en, Fight Club, The Social Network, Gone Girl) aan boord, een regisseur die normaal gezien GEEN sequels wil maken (na zijn frustratie tijdens de productie van Alien³) en voor de studio ook niet meteen iemand is die gigantisch veel bezoekers trekt met zijn films. Zijn meest succesvolle film blijven Se7en en Gone Girl, en deze twee films hebben wereldwijd slechts +/- 360 miljoen binnengehaald tijdens zijn bioscoop-release. Maar Fincher scoort dan wel weer beter op de Home Cinema markt dan veel andere blockbuster regisseurs, maar Paramount zal toch voorzichtig moeten zijn. Enerzijds willen de fans dat een sequel het origineel overtreft op visueel vlak, en daar hangt een prijskaartje aan vast. World War Z 2 (20??) zal mijn inziens gemakkelijk tussen de 200 en 250 miljoen dollar kosten. Dat betekent dat de film een kleine 500 miljoen zal moeten opbrengen om uit de kosten te komen, iets wat David Fincher tot op heden nog NOOIT heeft bereikt.

Maar dat is het financieel plaatje. Persoonlijk WIL IK David Fincher achter de camera. Hij kan als geen ander het lugubere accentueren en ons laten afdalen in een ware zombie hel. Een eerste draft van het script zou geschreven zijn door Steven Knight (Allied, Locke, Eastern Promises) gebaseerd op de karakters van Max Brooks, maar ondertussen zou er al een rewrite aan de gang zijn met Dennis Kelly. Een beetje een vreemde keuze gezien deze scenarist eigenlijk niet echt kon overtuigen met zijn Black Sea (2014) script.

Maar het project moet nog groen licht krijgen dus moeten we nog afwachten hoe dit project vorm zal krijgen. David Fincher is een geniaal regisseur maar ik ben bij deze bijzonder benieuwd of hij ook een blockbuster film kan maken en of Brad hem over de streep kan halen om een sequel te maken. De toekomst zal het uitwijzen en Variety liet nog uitschijnen dat we dicht bij een deal zitten.

2 Comments

  1. Cedric

    De eerste film had zijn momenten, maar was uiteindelijk gewoon een samenraapsel van coole visuele effecten met massa’s zombies. Qua verhaal bleef ik wat op mijn honger zitten.

    Reply
  2. Govert

    Geen sequels ? Na alien wel remakes : cards en girl with a tattoo….. wat nagenoeg hetzelfde is

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *