The Fate of the Furious breekt alle records

Het stond al een beetje in de sterren geschreven maar het is nu ook uitgekomen. The Fate of the Furious (2017) heeft dit weekend de box-office veroverd. Niet allen dit, maar ze hebben ook nog eens alle records verbroken met een wereldwijde recette van 532 miljoen dollar, waarmee het zowel Jurassic World (2015) als Star Wars: The Force Awakens (2015) voorbij steekt.

the_fate_of_the_furious_2017_poster.jpg

Korte inhoud: Nu Dom (Vin Diesel) en Letty (Michelle Rodriguez) op huwelijksreis zijn, Brian (Paul Walker) en Mia (Jordana Brewster) met vervroegd pensioen zijn gegaan en de rest van de crew vrijgesproken is, lijken de leden van het team normale levens te leiden. Maar als een mysterieuze vrouw (Charlize Theron) Dom verleidt om terug te keren naar het misdaadleven en hij degenen om zich heen bedriegt, wordt de hechte vriendschap van de groep op de proef gesteld. Van de kust van Cuba, langs de straten van New York City, en de ijsvlaktes van de Arctische Barentszee, moet onze elite-eenheid wederom plankgas de wereld rond om een anarchist te belemmeren in het ontketenen van wereldwijde chaos… En om de man die hen tot een familie maakte thuis te brengen.

De film deed wereldwijd een kleine 140 miljoen meer dan de vorige editie Fast & Furious 7 (2015), en deze film is de 6de meest succesvolle film aller tijden. Dus dat belooft voor Furious 8. In de States deed had deel 8 weliswaar minder geld opgebracht in zijn openingsweekend. Furious 8 heeft 98,8 miljoen dollar opgebracht in de States, daar waar Furious 7 zomaar eventjes 174 miljoen heeft opgebracht en dit met een productiebudget van 190 miljoen dollar. Star Wars: The Force Awakens staat wel nog steeds op 1 met een recette van 248 miljoen dollar openingsweekend in de States.

Ik laat ook even optekenen dat Furious 8 zijn grootste succes heeft geboekt in China, waar de film 192 miljoen heeft binnengehaald. Net zoals Transformers lijkt deze franchise een echte box-office magneet te zijn, los van de uiteindelijke kwaliteit van de film.

the_fate_of_the_furious_2017_pic.jpg
© Universal Pictures International

Ook in België maakt Furious 8 brokken met een record-openingsweekend. De film opende woensdag 12 april en de teller stond gisteravond, amper 5 dagen later, al op 250.000 toeschouwers. Hiermee is de film alvast recordhouder voor 2017 en doet hij het dubbel zo goed als Beauty and the Beast (2017). Furious 8 komt hiermee in de top 5 van films met het beste openingsweekend aller tijden in België. We moeten tot december 2015 teruggaan om vergelijkbare cijfers te zien Star Wars: the Force Awakens.

***Related Posts***
13/04/2017: The Fate of the Furious filmbespreking
25/04/2015: Er komen nog 3 Fast & Furious films

*** The Fate of the Furious trailer ***

4 Comments

 1. Dries

  Nucleaire onderzeeërs en geautomatiseerde wagens, gemengd met een flutverhaal op exotische locaties. F&F heeft gewoon het concept van 007 gekopieerd, iets wat de xXx franchise van Vin Diesel blijkbaar niet kon.

  Reply
 2. Cedric

  Harry Potter voor Johnny’s.

  Reply
 3. jerre

  Ik snap dees niet. 7 en 8 zijn allesbehalve goede films. Dat hij ook in China in premiere ging is eigenlijk iets meer dan een berekende zet met als doel dat record te breken. Maar het zou me verbazen dat deze film het record van de vorige film met Paul Walker zal breken.

  Reply
 4. Tom

  We zijn er nog niet van af … Gaan ze het ook zolang trekken als Bond?

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *