Bekijk de schrikwekkende trailer van Stephen King’s It

En hier is dan uiteindelijk de langverwachte trailer van It (2017) naar het akelige boek van Stephen King. En we hebben er lang op moeten wachten. Het is 27 jaar geleden dat It (1990) was uitgekomen in een 3 uur lange versie, en naar verluidt zou deze film ook uitkomen in 2 delen (normaal gezien het eerste deel wanneer ze jong zijn en het tweede deel als volwassenen).

it_2017_poster.jpg

Korte inhoud: It volgt een groep kinderen, beter bekend als de ‘Losers club’, in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen gemikt heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.

De regie is in handen van Andrés Muschietti, die eerder de horror Mama (2013) had gemaakt. Dit zal zijn tweede film worden in 18 jaar tijd, dus laten we hopen dat hij al die tijd heeft gebruikt om op deze remake te werken. Veel ervaring heeft de man niet maar New Line Cinema had blijkbaar vertrouwen in deze Argentijn. De regisseur heeft laten optekenen dat deze versie R-rated zal zijn met meer gruwel en gore in tegenstelling tot de tv-versie, en dus dichter bij het boek staan van King.

In de hoofdrol zien we Bill Skarsgård in de rol van de clown. Bill is de 27-jarige broer van Alexander. Deze acteur maakt hier niet zijn debuut en heeft al in heel wat films gespeeld, zoals onlangs in Allegiant (2016). Daarnaast zien we heel wat nieuwe gezichtjes, zoals Finn Wolfhard, Javier Botet, Nicholas Hamilton, Megan Charpentier, Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Steven Williams, Owen Teague en Wyatt Oleff. De ideale film om zich te kunnen bewijzen.

Ik ben in ieder geval onder de indruk van de trailer. Ik had er eigenlijk niet zo heel veel van verwacht maar ben echt wel onder de indruk van het creepy sfeertje. Ook de poster is een klein meesterwerkje en misschien wel één van de betere filmposters van de laatste paar maand. Op de instagram van de regisseur hebben we al heel wat afbeeldingen kunnen zien van de productie, voor de film moeten we nog wachten tot september van 2017.

 


*** It trailer ***

2 Comments

  1. The Dude

    Zal er na The Shining eindelijk nog eens een geslaagde Stephen King verfilming komen? Ik mag het hopen.

    Reply
  2. Dries

    Ik ben benieuwd, het ziet er goed uit!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *