Hier de tweede Alien: Covenant trailer

We hadden rond de kerstperiode al een eerste Red Band trailer gezien van de opkomende Pometheus (2012) sequel Alien: Covenant (2017). Marketing-gewijs spraken ze van een teaser, maar een trailer die 2min13 duurt mét dialogen en iets van een verhaal kan je toch geen teaser meer noemen. Vandaag is dus wat ons betreft de tweede trailer uitgekomen die nog iets meer duidelijkheid brengt over de inhoud van deze Ridley Scott film, met Noomi Rapace ook al krijgen we vooral Katherine Waterston in beeld. Meer nog, Noomi zou naar alle waarschijnlijkheid slechts meedoen in wat flash backs ter verduidelijking van het verhaal.

alien_covenant_2017_poster02.jpg

De film is er in sneltempo gekomen nadat Blomkamp interesse had in een Alien 5 en Ridley deze franchise niet meer uit handen wou geven. Ridley zelf blijft heel vaag over het project, maar recentelijk liet hij los dat de film nog steeds de face-hugger zou gebruiken, de chest burster en zelfs die fameuze ‘big boy’. De film zou zijn een blik geven van de verwoeste planeet van de Ingenieurs en de opeenvolgende films zouden een brug maken met Alien (1979). Maar nu heeft de Costume Designer Janty Yates uit de biecht gesproken tijdens een persontmoeting voor The Martian.

Ten eerste zei de vrouw dat Covenant zich 10 jaar na Prometheus zou afspelen. En ze zei ook nog iets over het kostuum van David die dezelfde zou blijven als uit de eerste film: “[It’s] not so much of a spacesuit movie,” zei Yates, over de android David, gespeeld door Michael Fassbender. “There are two different spacesuits in it. We are only carrying on one look from Prometheus, which is with David. Ridley signed off on the next two looks” Geen flashy nieuwe costuums dus, maar dezelfde serene toon als de eerste film. Ondertussen is er wel een korte inhoud.

Korte inhoud: De bemanning van het kolonieschip Covenant is op weg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Ze ontdekken daar, wat zij denken, een onbekend paradijs (de woonplaats van de ingenieurs), maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner blijkt de ‘synthetische’ David (Michael Fassbender) te zijn, een overlevende van de gedoemde Prometheus expeditie.


alien_covenant_2017_pic01.jpgalien_covenant_2017_pic02.jpgalien_covenant_2017_pic04.jpg
© 20th Century Fox Home Entertainment

Ik heb heel wat problemen met de eerste film, ook al heeft het zijn verdiensten. Toch heb ik de indruk dat Blomkamp een heldere visie had van wat hij met Alien wou bereiken – met name de film die iedereen wou zien. Niemand is bij mijn weten geïnteresseerd in de ingenieurs en ik dacht dat het een lange aanloop zou zijn naar de film die we eigenlijk willen zien, een nieuwe Alien film. Maar na het zien van deze eerste trailer denk ik dat we op onze wenken bediend zullen worden. En Ridley Scott staat altijd wel garant voor verrassingen en hij zal er wel iets goed van kunnen maken. We moeten tevens nog wachten tot mei 2017.

***Related Posts***
17/02/2017: Alien: Covenant filmbespreking
28/11/2015: Fox schrapt De Blomkamp Alien 5 en Fantastic Four 2
22/02/2015: Komt de nieuwe Alien film na de gebeurtenissen uit Prometheus 2?
20/07/2012: Prometheus filmbespreking
14/05/2012: Prometheus verklapt misschien iets teveel
11/11/2011: Aliens filmbespreking
17/01/2011: Alien prequels dood en begraven?
07/09/2010: Ridley Scott vertelt over Alien 1 & 2
25/04/2010: Ridley Scott wil 2 Alien prequels

 


*** Alien: Covenant trailer #2 ***

3 Comments

  1. Gaetan

    Ik blijft het een spijtige zaak vinden dat Alien 5 er waarschijnlijk niet binnenkort zal komen, het artwork van Blomkamp zag er in ieder geval veelbelovend uit.

    Reply
  2. Shifty Ufo

    Beste wensen aan de Filmblog en alle lezers.

    Reply
  3. Daan

    Als ik moet afgaan op de trailer lijkt het een remake te worden van een Alien film zoals we die zo vaak al gezien hebben. Het resultaat zal dus waarschijnlijk wel tegenvallen. Ridley Scott zei in een interview twee jaar geleden dat de Xenomorph niet meer interessant was, waarom hij dan nu in godsnaam toch weer een Alien film wil maken is mij een compleet raadsel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *