American Crime Story: The People v. O.J. Simpson op DVD en Blu-ray

Na de succesvolle American Horror Story (2011 -) serie, is er nu een nieuwe serie met een gelijkaardig concept maar waar de klemtoon nu ligt op waargebeurde misdaden. Het eerste seizoen met zijn 10 afleveringen draait rond O.J. Simpson en de moord op Nicole Brown Simpson. American Crime Story: The People v. O.J. Simpson (2016 -) pakt ook uit met een pak bekende koppen.

the_people_v_oj_simpson_american_crime_story_2016_poster.jpg

Korte inhoud: Er zijn maar weinig gebeurtenissen in het Amerikaanse leven die zo de massa heeft kunnen beroeren als et proces rond O.J. Simpson (Cuba Gooding Jr.). Iedereen herinnert waar ze waren toen O.J. Simpson, aan het wegvluchten was in zijn witte Bronco, met de politie op de hielen op een lage snelheid over de snelweg in Los Angeles. Dit markeerde het debuut van de 24-uurs nieuws-cyclus en de geboorte van reality-tv.

Het gebeurde allemaal op 12 juni 1994. Toen werden zijn ex-vrouw Nicole Brown (Kelly Dowdle), die van hem scheidde in 1992, en een vriend van Nicole, Ronald Goldman, dood aangetroffen in een plas bloed bij het huis van Brown in Brentwood. De kinderen van Simpson sliepen op de bovenverdieping. Het bewijsmateriaal dat de politie op de plaats van het misdrijf aantrof, wees al snel in de richting van de mogelijke betrokkenheid van de American football player en acteur O.J.. De advocaten van Simpson konden de politie ervan overtuigen dat Simpson de mogelijkheid kreeg zichzelf enkele dagen later aan te geven, alhoewel een verdachte voor een dubbele moord normaal gesproken direct gearresteerd wordt en niet op borgtocht vrij kan komen.

Honderden journalisten wachtten op 17 juni 11 uur ‘s ochtends op het moment dat Simpson zich zou aangeven bij de politie zoals overeengekomen. Simpson kwam echter niet opdagen. In plaats daarvan verscheen een vriend van Simpson die een brief voorlas met de tekst: “Allereerst moet iedereen begrijpen dat ik niets te maken heb met de dood van Nicole… Heb geen medelijden met mij. Ik heb een fantastisch leven gehad.” Voor veel mensen klonk dit als een zelfmoord-brief en veel journalisten gingen dus op zoek naar Simpson.

Het 133 dagen durende proces tegen Simpson werd live uitgezonden op televisie, en de rechter Lance Ito (Kenneth Choi) werd een beetje een nationale bekendheid. De aanklagers onder leiding van Marcia Clark (Sarah Paulson) betoogden dat Simpson zijn ex-vrouw en haar minnaar vermoordde uit jaloezie. De aanklagers begonnen met het laten horen van het telefoontje van Nicole Brown Simpson naar de alarmcentrale uit 1989. Hierin zei Nicole Brown dat ze bang was dat Simpson haar wat aan zou doen. De aanklagers kwamen ook met DNA-materiaal van Simpson en schoenafdrukken van hem, die op de plaats van het misdrijf waren aangetroffen. Tientallen experts verklaarden dat Simpson op de plaats van het misdrijf aanwezig moest zijn geweest.

Maar er was veel indirect wetenschappelijk bewijs, iets wat in de kaart speelde van de verdediging, vertegenwoordigd door Johnnie Cochran (Courtney B. Vance), Robert Kardashian (David Schwimmer), Robert Shapiro (John Travolta), en F. Lee Bailey (Nathan Lane).

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson is op 17/10 uitgekomen op DVD en Blu-ray met ondermeer een interactieve timeline met feiten uit de zaak en een reportage rond de affaire De serie is echt wel de moeite om te zien, niet alleen omwille van het hallucinante verhaal, maar ook omwille van het hoge acteerniveau en het toch wel knappe camerawerk.

*** The People v. O.J. Simpson: American Crime Story trailer ***

3 Comments

  1. Fabian

    Leuk, hopelijk op Netflix !

    Reply
  2. Aless

    Ziet er veelbelovend uit met uitzondering van Travolta die er wel heel raar uitziet :p

    Reply
  3. Kristof Maes

    10 delen !?! Hadden ze er niet beter één film van gemaakt?!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *