Na John Wick: Chapter 2 plant de regisseur al een John Wick 3

We hebben het nog niet gehad over John Wick: Chapter 2 (2017), een sequel die normaal geen uitgemaakte zaak was. Maar door het enorme succes bij pers en publiek van de eerste John Wick (2014), was een vervolgfilm en zelfs een volledige trilogie een logisch gevolg. En wij zijn daar niet rouwig om.

john wick 2,john wick,keanu reeves,lance reddick,john leguizamo,ian mcshane,bridget moynahan,common,riccardo scamario,ruby rose,peter stormare,laurence fishburne,chad stahelski,derek kolstad

Korte inhoud John Wick (Keanu Reeves) is een legendarische huurmoordenaar die wordt gedwongen terug te keren uit zijn pensioen. Een voormalige medewerker probeert een schimmige, internationale moordenaarsbende te pakken te krijgen. Vanwege een gezworen eed om hem te helpen reist John af naar Rome, waar hij het op moet nemen tegen de meest dodelijke moordenaars van de wereld.

En we hebben hier een beetje van een Matrix bijeenkomst naast een allegaartje van bekende karakterkoppen. Zo hebben we Lance Reddick, John Leguizamo, Ian McShane, en Bridget Moynahan die allen terugkeren uit de eerste film. De nieuwe karakters worden ondermeer vertolkt door Common, Riccardo Scamario, Ruby Rose, Peter Stormare en Laurence Fishburne.

De regisseur van deze film is Chad Stahelski die ook al de vorige film had geregisseerd, tevens zijn debuutfilm. De man is een ex-stuntman (oa. op de set van The Matrix), en bijgevolg zijn de gevechtsscènes wel om van te smullen – ook al had hij ook een uitstekende cast. Maar met goede gevechten maak je nog geen geslaagde film (vraag dat maar aan JCVD), en het script van Derek Kolstad had duidelijk lessen genomen van de Luc Besson films en hier toch wel een strak actie-script afgeleverd. Of deze sequel al even goed ontvangen zal zijn als de eerste film zou me verbazen: (1) We hebben nu hogere verwachtingen in contrast met de eerste film (2) de trailer kan mij eigenlijk nog niet overtuigen. We zullen moeten afwachten tot volgend jaar om het resultaat te kunnen aanschouwen.

*** John Wick: Chapter 2 trailer ***

1 Comment

  1. Marvin

    Eindelijk nog eens een geslaagde film van Keanu Reeves. Hij is echt wel bezig met betere filmkeuzes te maken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *