Spike Jonze pakt uit met indrukwekkende spot voor Kenzo World

Als we denken aan parfum campagnes, hebben we meestal een beeld van een bekend model of Hollywood actrice in slo-mo beelden met een prachtige fotografie. Deze clip is exact het tegenovergestelde. Het is heel veelzijdig en anders; het neemt de toeschouwer ook bij verrassing.

De nieuwe spot is voor het parfummerk Kenzo World. Regisseur Spike Jonze (Her, Being John Malkovich, Where the Wild Things Are) heeft de danser en actrice Margaret Qualley gecast. De spot heet ‘My Mutant Brain’ en het draagt duidelijk de stempel van de regisseur. We zien een jonge vrouw zich doodvervelen op één of ander opgekleed buffet terwijl iemand een speech afsteekt. Ze kan toch van tafel glippen en éénmaal in de gang wordt ze overmeesterd door een onweerstaanbare drang om te dansen…en wat voor een dans. Het is uiteraard geen gloednieuw concept, en dat hebben we eerder al gezien in videoclips zoals Fatboy Slim – Weapon Of Choice met Christopher Walken, maar ook DJ Snake, Lil Jon – Turn Down for What en avicii levels. En zo zijn er nog ontelbare clips.

kenzo_spot_pic01.jpgkenzo_spot_pic02.jpgkenzo_spot_pic03.jpg
Kenzo & Mutant Brain © UMG – Interscope Records

De spot isl heerlijk om naar te kijken, ook al is het gedurende minuten niet duidelijk dat het om een parfum commercial gaat. Enkel op het einde zien we het merk. De choreograaf van de spot is Ryan Hueffington, die ook al een aantal clips van Sia heeft verzorgd. Geniet hieronder van het filmpje.

 


*** Kenzo trailer ***

2 Comments

  1. Cedric

    Die met Christopher Walken vond ik beter …

    Reply
  2. MIa

    WOW, This commercial rocks! Makes you wonder about the Perfume!!!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *