Hail, Caesar! (2016) ***½ Blu-ray review

Volgende week ligt de DVD en Blu-ray van Hail, Caesar! (2016) in de winkelrekken, een geflipte komediefilm van Ethan en Joel Coen over een Hollywood fixer uit de jaren ’50.

hail_caesar_2016_blu-ray.jpg

Korte inhoud: We bevinden ons in het hartje van Hollywood in de jaren 50 waar Eddie Mannix (Josh Brolin) een manusje-van-alles blijkt te zijn die alle dagelijkse problemen oplost voor de Capitol Pictures filmstudio. Zelfs als zijn hoofdrolspeler Baird Whitlock (George Clooney) – die bezig is met de productie van de dure film Hail, Caesar! – ontvoerd wordt en er meteen twee sensatiezoekende journalistes Thora Thacker / Thessaly Thacker (Tilda Swinton) op zijn hielen zitten, blijft hij kalm.

Maar wanneer er nog zwaardere uitdagingen op hem afkomen moeten er buitengewone acties ondernomen worden, zoals zijn actrice DeeAnna Moran (Scarlett Johansson), die ongewenst zwanger werd – te overhalen haar baby ter adoptie op te geven en deze dan zelf te gaan adopteren, om zo haar imago als filmster niet te verdoezelen. En zo zijn er nog tal van zaken die hij moet zien te regelen. En zo lijkt de film verder te kabbelen met als het ware een montage van korte anekdotes uit die tijd. Het verhaal is ‘du grand n’importe quoi’ maar het is zoals we van de Coen Brothers gewend zijn, wel heerlijk geregisseerd. En ook al heb ik goed moeten lachen is het geen film die me zal bij blijven.

George Clooney zit volledig in zijn O Brother, Where Art Thou? (2000) mode en het is en blijft hilarisch. Ook Ralph Fiennes heeft een geweldige rol als een regisseur die moeite heeft om te werken met Hobie Doyle (Alden Ehrenreich), een acteur die de studio hem heeft opgelegd en die simpelweg niet kan acteren. Zelfs Channing Tatum duikt op in een musical scene en er is zelfs een klein rolletje weggelegd voor Christopher Lambert (Highlander), die ik al in een eeuwigheid niet heb gezien.


hail_caesar_2016_blu-ray_pic01.jpghail_caesar_2016_blu-ray_pic02.jpghail_caesar_2016_blu-ray_pic03.jpg
© Universal Pictures Home Entertainment

Het is een film die gemaakt is door twee mensen die verzot zijn op cinema en voor een keertje alle regels aan hun laars hebben gelapt en voluit gegaan voor goofy guilty pleasures, met heel veel toewijding en passie. De plot houdt geen steek, maar het is allemaal zo grappig dat je het hen niet kwalijk neemt. Het thema van de film draait ook simpelweg rond de ‘liefde voor de film’. Het hoofdpersonage wordt benaderd door een groep genaamd The Lockheed Corporation. Zij willen hem rekruteren voor hun organisatie die te maken heeft met wapens van massa destructie. Zij willen dat hij dat frivole Hollywood leventje achter zich laat en zich bezig houdt met serieuze zaken. Maar Mannix heeft geen interesse. Hij heeft teveel liefde voor zijn job en voor de cinema, en dat is zowat de essentie van Hail, Caesar!. Hij zit wat in de knoop met zichzelf en gaat elke dag naar de biecht, maar keert ook elke keer terug naar datgene wat zijn hart doet bonken.

Er is spijtig genoeg geen audio-commentaar op de Blu-ray, die op 22 juni 2016 beschikbaar is, maar wel een aantal making of filmpjes.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 13 juni 2016

*** Hail, Caesar! trailer ***

1 Comment

  1. Margot

    Het is inderdaad een verzameling van allerlei grappige filmscènes zonder echte samenhang, niet de beste Coen film maar toch leuk om te zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *