Teaser trailer De Premier van Erik Van Looy

Na 52 intense draaidagen, werden afgelopen weekend de opnames van De Premier (2016) beëindigd. De teasertrailer van de nieuwe film van Erik Van Looy staats inmiddels ook al klaar.

de_premier_2016_poster.jpg

Korte inhoud: In De Premier wordt de Belgische eerste minister op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van de Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.

De rol van de Premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, zijn echtgenote door Tine Reymer. Charlotte Vandermeersch is de perswoordvoerster, Stijn Van Opstal de chauffeur. Verder in de cast zien we ook nog Dirk Roofthooft en de rol van de presidente – waarschijnlijk met een knipoog naar Hillary Clinton – wordt gespeeld door de vrij onbekende Saskia Reeves. Haar veiligheidsagent wordt gespeeld door Adam Godley die we al een paar keer hebben aangetroffen in Hollywood films.

Het scenario werd geschreven door Erik Van Looy en Carl Joos, met de medewerking van Robin Pront, de regisseur van D’Ardennen (2015). De Premier is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films en wordt ondersteund door het VAF Filmfonds, ScreenFlanders, het Nederlandse Filmfonds en de Belgische Tax Shelter voor Audiovisuele Producties. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film vanaf 26 oktober in de bioscopen.

Laten we hopen dat Erik met deze film een nieuwe start kan beginnen en dat de Loft-pagina voor eens en voor altijd gedraaid kan worden. Het verhaal lijkt wel sterk op dat van Nick of Time (1995) met Johnny Depp, met dit verschil dat het geen vrouwelijke presidente was maar wel een vrouwelijke gouverneur van Amerika, en dat een gewone man werd uitgekozen wiens dochter werd ontvoerd en hier ze het met een eerste minister doen. Benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Laat weten wat jullie denken van deze eerste teaser trailer …

*** De Premier teaser trailer ***

1 Comment

  1. Dominiekske

    Nog zo ne film voor ouwe bomma’s. Nee ma serieus? Welk FC De Kampioenen publiek gaat hier naar kijken?! De Vlaamse film is terug in’t slop aant geraken 🙁

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *