The Conjuring 2 (2016) ***½ Blu-ray review

Deze week is The Conjuring 2 (2016) uitgeomen op DVD en Blu-ray, het niet onaardige vervolg van de knappe The Conjuring (2013). En deze film werd opnieuw geregisseerd door James Wan.

the conjuring,the conjuring 2,james wan,patrick wilson,vera farmiga,frances oconnor,horror

Korte inhoud: De paranormale onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) reizen in 1977 af naar Noord-Londen, Engeland om de alleenstaande moeder Peggy Hodgson (Frances O’Connor) en haar vier kinderen bij te staan, in het bijzonder haar dochter Janet die bezeten lijkt. Het koppel probeert het meisje te helpen maar worden hierdoor zelf slachtoffer van de demonen.

Wanneer je de korte inhoud leest denk je meteen dat we dit verhaal al eerder hebben gezien in de eerste film. Ook een gezin met heel wat kinderen, die geteisterd worden door demonen. En toch heeft James Wan zich niet zomaar bezondigd aan sequel recyclage. De eerste film liep een indrukwekkend parcours aan de box-office, met een wereldwijde recette van 318 miljoen dollar, en dat met een productiebudget van slechts 20 miljoen dollar. Ook deze nieuwe film heeft een beperkt budget, maar voor dergelijke films kan je het met een stuk minder. Opnieuw zou de film gebaseerd zijn op waar gebeurde feiten, maar dit mag je gerust nemen met een dikke korrel zout.

De terreur is in ieder geval wat meer uitgesproken, en James Wan lijkt steeds meer zijn merk van horror blockbuster regisseur waar te maken, iets wat voor dit genre toch wel een prestatie is. Hij is misschien nog niet van het kaliber van een Wes Craven of zelfs een John Carpenter, maar zijn naam wordt stilaan een begrip in de horrorwereld. Is zijn werk iconisch? Nog niet, het is zelfs niet geheel vernieuwend. Maar het is verdomd efficiënt. En het leuke aan deze prent is dat het niet alleen een horrorfilm is voor tieners, maar zeker ook voor volwassenen. De humor is de film is niet in overvloed aanwezig, maar toch voldoende voor een glimlach nu en dan. De film lijkt veel langer, meer uitgebreid, meer dramatische scènes, en meer schrik-momenten en huiveringwekkende visuals die je niet meteen zou verwachten, zelfs van een Wan.


the_conjuring_2_2016_blu-ray_pic01.jpgthe_conjuring_2_2016_blu-ray_pic02.jpgthe_conjuring_2_2016_blu-ray_pic03.jpg
the_conjuring_2_2016_blu-ray_pic04.jpgthe_conjuring_2_2016_blu-ray_pic05.jpgthe_conjuring_2_2016_blu-ray_pic06.jpg
© Warner Home Video

Op 12 oktober 2016 is The Conjuring 2 uitgekomen op DVD en Blu-ray met heel wat making of filmpjes en deleted scenes, maar spijtig genoeg geen audiocommentaar van de regisseur.

rating

Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 15 oktober 2016

*** The Conjuring 2 trailer #2 ***

1 Comment

  1. Matti

    Ben absoluut geen horrorliefhebber, maar zo nu en dan wil ik er toch eentje zien. En de eerste Conjuring was interessant. Akelig was de film zeker. De opbouw was goed, acteurs perfect en het geheel bleef behoorlijk eng tot aan de aftiteling toe. Zelfs de opnames overdag weten je te laten schrikken. En dan nog te bedenken dat deze film op waarheid berustte. Zelfs de eigenaar van het huis heeft de film niet durven te bekijken. Sterker nog ze is nooit meer terug gegaan …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *