Star Trek Beyond kampt met reshoots

Filmmaatschappijen lachen niet met auteursrecht-schendingen, ook al werd deze gepleegd door fans vol met goede bedoelingen. Paramount Pictures en CBS slepen de makers van Axanar voor de rechter. Deze fans zouden volgens The Hollywood Reporter door middel van crowdfunding zelf een Star Trek-film willen maken, worden door de filmstudio en televisiemaatschappij beticht van inbreuk op auteursrecht. Ook al hebben ze nog enkel maar een trailer gemaakt om zo de crowdfunding op gang te brengen.

star trek beyond,justin lin,shohreh aghdashloo,guardians of the galaxy

De makers zouden aangeklaagd worden met tientallen copyright schendingen. Zo klagen Paramount en CBS over het onrechtmatig gebruik van puntoren, goudkleurige kleding en de driehoekige medailles van de bemanning van Starship Enterprise, de Klingons, het ‘upbeamen’ en het logo van de Verenigde Federatie van Planeten. Zelfs het gebruikt van de Klingons-taal wordt op de korrel genomen.

Het lijkt er wel op dat Paramount niet opgezet is met deze filmplannen gezien binnen 4 maanden Star Trek Beyond (2016) van Justin Lin in de zalen komt. De trailer zag er ook behoorlijk professioneel uit en dat had wel eens voor verwarring kunnen zorgen. Het feit dat de makers geen spoof film wilden maken maar een independent Star Trek film, druiste in tegen hun rechten op de franchise. Nu beweren de makers van de fan film dat ze wel een mondeling akkoord hadden van CBS indien ze met het filmproject geen geld zouden verdienen.

Een paar maand geleden is er al een eerste trailer verschenen van Star Trek Beyond. De trailer maakt me niet bepaald enthousiast. Er wordt nogal fel ingezet op actie in plaats van de science-fiction. Maar wat had je verwacht met iemand als Justin Lin aan het roer. De film komt binnen vier maand in de zaal maar deze week zijn reshoots aan de gang. Blijkbaar vertoonde een eerste cut van de film wat problemen en werd er zelfs beslist om een nieuw personage te introduceren. De “24” actrice Shohreh Aghdashloo zou in het verhaal zijn verwerkt als een soort High Command of the Federation.

Hopelijk worden de problemen hiermee een beetje opgelost, ook al betwijfel ik dat je met de toevoeging van één personage plots een film beter en slechter kan maken. De eerste trailer van de film voelde ook iets teveel aan als een Guardians of the Galaxy (2014) film. Het voelde gewoon niet aan als een Star Trek film. Anderzijds voelden heel veel mensen dat de eerste twee films ook niet voelden als Star Trek films, dus daar houdt de discussie op. Misschien een tip voor de makers van toekomstige Star Trek films: “Stop met het vernietigen van de Enterprise! Enough is enough!”. Vanaf 17 augustus komt de film bij ons in de zalen.

 


*** Star Trek Beyond trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Ik heb de indruk dat ze de Star Trek films zo dom mogelijk houden om vooral de grootst mogelijke massa aan te spreken. Trailer kan je toch niet serieus nemen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *