Deadpool’s Colossus making of filmpje

Het zal jullie niet verbazen dat Deadpool (2016) een mega-hit aan het worden is met een openingsweekend recette van zomaar eventjes 132 miljoen dollar en dat met een productiebudget van 58 miljoen dollar. Dit had niemand verwacht! En de film lijkt ook zijn tweede weekend te domineren met Zoolander 2 en Kung Fu Panda 3 ver in zijn kielzog.


deadpool_vfx_colossus_before.jpgdeadpool_vfx_colossus_after.jpg

Het zal dan ook niemand verbazen dat 20th Century Fox Deadpool 2 (2017) al volgend jaar in de bioscoop wil. Een tweede zaak wat zo opvallend was in de film is dat ondanks het beperkte productiebudget en de nog onervaren regisseur Tim Miller, de visuele effecten bijzonder geslaagd waren om niet alleen Deadpool tot leven te brengen maar tevens ook Colossus. Een metalen vechtmachine die niet zo eenvoudig te animeren is. Het resultaat was echter wel verbluffend. Vandaag las ik een artikel dat deze figuur door maar liefst 5 acteurs werd gespeeld om zo de perfecte cgi Colossus te bekomen. Dit is bij mijn weten toch een unicum.

Op YouTube is er een interessant making of filmpje opgedoken en het magazine FX Guide heeft zelfs nog wat dieper zitten graven in de visuele effecten.

 


*** Deadpool making of ***

1 Comment

  1. Kons

    Ik vond Colossus niet altijd even overtuigend en het feit dat er 5 acteurs/performers voor nodig waren kan wel verklaren waarom ik af en toe het gevoel had dat zijn expressies niet altijd uniform waren. Maar toch zwaar genoten van Deadpool. Kijk al uit naar de sequel.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *