Heeft Holly Holm de Ronda Rousey Road House remake K.O. geslagen?

Los van het voetbal bestaat momenteel geen meer fascinerende sport dan Mix Martial Arts, ook al kunnen de gevechten slechts luttele seconden duren. De promotie-campagnes worden steeds groter en stilaan overschaduwt het de bokssport en begint de discipline ook door te breken bij ons. Zeker nu we ook een veelbelovende Belgische MMA vechter hebben, de featherweight Cindy Dandois uit Deurne, die 2 maanden geleden de Australische Megan Anderson vloerde. Maar de ster van de laatste jaren is zonder enige twijfel de ondertussen 28-jarige Ronda Rousey (pics). Qua rolmodel voor moderne vrouwen komen Lady Gaga en Taylor Swift nog niet aan de hielen van Ronda.

ronda_rousey_road_house_poster.jpg

Het beloofde een grote kamp te worden op 14 november 2015 tussen Ronda en de bokskampioene en underdog Holly Holm. Bekijk deze documentaire die gemaakt werd voor de kamp. Tot op dat punt stond Ronda aan de top van de wereld. En ook al heeft ze tot nu toe nog niet bewezen dat ze kon acteren was ze ondermeer te zien in Fast and Furious 7 (2015) maar kreeg meteen de hoofdrol aangeboden in de opkomende Road House (20??) remake, alsook in de Peter Berg film Mile 22 (2016) aan de zij van Mark Wahlberg.

Maar wat niemand had verwacht gebeurde, Ronda verloor in Melbourne zwaar tegen Holly Holm die nu onverslagen is met 10 gevechten. De knappe Amerikaanse UFC-kampioene werd lang onklopbaar geacht (met 12 onverslagen gevechten), maar werd met een trap in het gezicht – weer even met de voetjes op de grond gezet. Nadien bracht ze de genadeslag(en) toe voordat de scheidsrechter ingreep en de wedstrijd beëindigde. Na de kamp wist de 34-jarige Holly met haar vreugde geen blijf. MMA vechtsport is een vrij nieuwe sport en boksen is een eeuwenoude discipline. Zelf was ik niet verbaast dat boksers op een compleet andere discipline vechten dan MMA vechters, maar dat even terzijde. Ronda verloor haar titel als bantamkampioene en zou met dit verlies nu wel eens de hoofdrol kunnen verliezen in de Road House remake. Iedereen die verbonden is met het project zal nu wel even de kat uit de boom willen kijken.

Maar het hoeft niet allemaal kommer en kwel te zijn voor de kampioene. Ook al ben ik (nog) geen fan van haar acteerwerk, weet ik zeker dat Ronda haar terugkeer zal maken. Net zoals Rocky die gevloerd werd door Apollo Creed terug kwam voor een ultieme rematch, en wie weet, wordt ze hiermee nog groter. Een andere kamp die ik wel eens zou willen zien is deze tussen Ronda en Lady Gaga. Die laatste vond het nodig om via Instagram wat zout in de wonde te gooien omdat Ronda de handschoen niet had geraakt van Holy in het begin van de kamp. Het zou wel eens de snelste K.O. ooit kunnen zijn. Zelfs Donald Trump stuurde een Tweet dat hij tevreden was dat Ronda was verslagen. Holly heeft een super match gevochten, maar ik hoop op een ‘fast and furious’ terugkeer van Ronda Rousey! Ook al betwijfel ik vandaag dat Rousey ooit Holm zal kunnen verslaan. Rousey is kampioen in een discipline met misschien een 250 tal vrouwen die officieel deelnemen aan MMA wedstrijden. En hoeveel van hen strijden in de bantam-gewichtklasse? 120 ? Dat is eigenlijk niet zo heel veel. Wanneer er dan een kampioene komt uit de bokswereld – waar duizenden vrouwen aan deelnemen, dan kan het contrast niet groter zijn. Rousey was gewoon overklast op alle gebied en ik denk niet dat een jaar training/rust hier veel aan zal veranderen. De toekomst zal uitwijzen of ik gelijk heb. Maar ik verlang naar een sterke terugkeer van Ronda!


*** Ronda Rousey vs Holly Holm ***

5 Comments

  1. Tony Stark

    Holly Holm is bescheiden gebleven, zelfs na de match had ze heel veel respect voor haar tegenstander die ze in het ziekenhuis had geslagen. Ronda kwam over als een bully. Ze zal heel veel mogen trainen om Holly te verslagen, maar ze zal een andere tactiek moeten toepassen, want ze werd op alle gebied overklast.

    Reply
  2. Thanos

    Heb slechts stukken gezien van de match. Had de indruk dat Holly met haar lange armen Ronda perfect op afstand wist te houden en regelmatig uitpakte met een welgemikte kick. Voor iemand die van de bokssport komt is dit wel indrukwekkend.

    Reply
  3. Aless

    Ik kan daar dus niet naar kijken.

    Reply
  4. Cedric

    Het verschil met Rocky is dat Creed de kampioen was en Rocky the challenger. Hier is het anders. Holly was de challenger, Ronda de kampioene.

    Reply
  5. Reinbo

    Wanneer gaan ze eens die dingen live bij ons op tv uitzenden?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *