Eerste trailer van Hail, Caesar! van de Coen Brothers

De eerste trailer van Hail, Caesar! (2016) van Ethan en Joel Coen ziet er overheerlijk uit. In de film zien we een nieuwe samenwerking tussen de Coen Brothers en George Clooney.

Korte inhoud: Hollywood, de jaren 50. Het verhaal volgt een enkele dag uit het leven van Eddie Mannix (Josh Brolin), een klusjesman voor filmstudio’s, die geconfronteerd wordt met een reeks problemen om op te lossen. Tot een van die problemen behoort de mysterieuze kidnapping van een filmster door een bende genaamd ‘The Future’.


hail_caesar_2016_pic06.jpghail_caesar_2016_pic04.jpghail_caesar_2016_pic05.jpg

Alsof we nog geen genoeg goeie films hebben die dit najaar uitkomen, hebben we hier een wel heel indrukwekkende komedie. De film speelt zich af in Hollywood in de jaren 50 waar we een productie volgen van een soort Ben Hur productie genaamd ‘Hail, Caesar!’ met in de hoofdrol een superster genaamd Baird Whitlock. Het project lag al op de planken in 2004, en had zich moeten afspelen in de Golden Age van Hollywood, maar een jaren 30 shoot had meteen ook een prijskaartje van de productie opgedreven.

En van prijskaartje gesproken zien we ook heel wat filmsterren opduiken, zoals Scarlett Johansson (pics), Channing Tatum, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Frances McDormand, Clancy Brown, Christopher Lambert, Tilda Swinton en, jawel … Dolph Lundgren.


hail_caesar_2016_pic01.jpghail_caesar_2016_pic03.jpghail_caesar_2016_pic02.jpg
© Universal Pictures Home Entertainment

De fotografie van deze prent is ook verzorgd door het genie Roger Deakins. Dit is de eerste samenwerking tussen Deakins en de Coen broers, en hij was meteen ook te vinden om opnieuw op 35mm pellicule te draaien, nadat hij na True Grit (2010) besloten had om alles op digitaal te draaien met de Arri Alexa. Maar gezien de Coen’s niet warm lopen van de digitale camera’s, zweren bij pellicule en ze hier te maken hadden met een periode film, was de discussie heel kort.

Het meest bizarre is dat de film gedumpt wordt in februari en dus in de regel geen enkele kans maakt om genomineerd te worden voor de Oscars van 2016 en weinig kans op een Oscar in 2017, want tegen dan is iedereen deze prent al vergeten. Nu is het wel zo dat komedies ook al veel minder kans maken genomineerd te worden. In België komt Hail, Caesar! uit op 17 februari 2016.

*** Hail, Caesar! trailer ***

1 Comment

  1. Karel

    Coole trailer !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *