Bates Motel seizoen 3 op Blu-ray

De kwaliteit druipt van deze serie af en elk seizoen lijken ze de lat hoger te leggen. Het acteerwerk in “Bates Motel” (2013-) stelt nooit teleur, maar ook de intrige is van te smullen. Niemand had iets goeds van deze serie verwacht, zeker na de vrij idiote Psycho (1998) van Gus Van Sant, die de originele Psycho (1960) van Alfred Hitchcock beeld-voor-beeld ging remaken. Maar deze serie van Carlton Cuse, Kerry Ehrin en Anthony Cipriano heeft de juiste beslissing genomen om een originele prequel uit te werken. En op 7 oktober 2015 ligt de Blu-ray van het derde seizoen in de winkelrekken.

bates_motel_2015_season_3_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Na een heerlijke zomer met zijn moeder in hun huis keert Norman (Freddie Highmore) terug naar school en wordt hij overspoeld met vrees over het werkelijke lot van Blaire Watson. Norma (Vera Farmiga) wordt gedwongen om de waarheid over Norman voor de eerste keer echt toe te geven en ze zoekt daarbij steun van de andere man in haar leven, Normans halfbroer Dylan (Max Thieriot). Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat Norman erg jaloers wordt en er ontstaat een nieuwe driehoeksverhouding tussen Norma en haar twee zonen. Wanneer Norma’s broer Caleb (Kenny Johnson) terugkeert naar White Pine Bay wordt de familieband meer dan ooit op de proef gesteld. Norma wordt ook steeds hechter met de enigmatische Sheriff Romero (Nestor Carbonell) terwijl ze haar bedrijf en haar zoon probeert te beschermen voordat de waarheid aan het licht komt. Ook Bradley Martin (Nicola Peltz) lijkt terug op te duiken en Dylan lijkt een oogje te hebben op Emma Decody (Olivia Cooke), maar haar gezondheid gaat de slechte kant uit.

Het leuke aan de serie is dat het geen gewone moderne serie is gebaseerd op de 60’ties klassieker, maar een hedendaagse serie met jaren 60 elementen, zoals de wagen waarmee Norma rondrijdt, maar ook de wardrobe en uiteraard het huis die in zijn originele staat wordt gelaten. De sfeer heeft zelfs iets weg van “Twin Peaks” (1990-1991) van David Lynch.

Het meest fascinerende aan de serie is uiteraard de geflipte dynamiek tussen Norma en Norman en in dit derde seizoen duiken we dieper in de schizofrenie, met Norman die steeds meer de moederrol begint over te nemen. Een moederrol met een wel heel duster kantje. Maar ook de half-incestueuze relatie tussen moeder en zoon is allesbehalve gezond te noemen met zoonlief die graag aan de zijde van zijn moeder slaapt. De makers laten ons ook gissen wat er echt is of wat er zich in de geest van Norman afspeelt. Norma wil ook door vuur gaan om haar zoon te beschermen, en de blikken van Norma’s gezicht wanneer ze overweegt wat zou kunnen gebeuren met Norman zijn onbetaalbaar. Haar opborrelende onrust en wanhopige bokkensprongen blijven geloofwaardig en fascinerend om te volgen.


bates_motel_2015_season_3_blu-ray_pic01.jpgbates_motel_2015_season_3_blu-ray_pic02.jpgbates_motel_2015_season_3_blu-ray_pic03.jpg
bates_motel_2015_season_3_blu-ray_pic04.jpgbates_motel_2015_season_3_blu-ray_pic05.jpgbates_motel_2015_season_3_blu-ray_pic06.jpg
© 2016 A&E Networks, LLC. All Rights Reserved.

In deze show is intimiteit iets dodelijk. Wanneer de knappe Annika (Tracy Spiridakos) een kamer neemt in het motel en ze de aandacht van Norman trekt, die seksueel aangetrokken wordt door haar mooie rondingen (pic), weet je als kijker meteen dat dit niet goed komt. Maar de serie probeert ons op een dwaalspoor te zetten en niet alles is wat het lijkt. Er zit zelfs een scene in waarin Norman de jonge dame bespioneerd in de douche, een leuke knipoog naar de film.

Bates Motel heeft een traag tempo maar alles zit hem in de blikken en kleine handelingen. Er staat eigenlijk niet zo heel veel te gebeuren in het nieuwe seizoen en toch blijven we aan het scherm gekluisterd. Op de Blu-ray van het derde seizoen vinden jullie een interessante docu over Norman en nog wat deleted scenes. Volgend jaar komt het 4de seizoen uit en er zijn nu al plannen voor een 5de seizoen. Vanaf 7 oktober 2015 verschijnt er ook een DVD en Blu-ray box van de eerste 3 seizoenen. Mochten jullie dus nog niets van deze top-serie hebben gezien, is dit echt een aanrader.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 5 oktober 2015

 


*** Bates Motel season 3 trailer ***

3 Comments

  1. JulieV

    Goede series zijn toch zo verslavend 🙂

    Reply
  2. Gitte

    Ik zit toch met gemengde gevoelens. Enerzijds zien we wel dat Norman volledig in zijn geflipte Hitchcock personage verandert, maar anderzijds houdt het de andere personages (en wij als kijker ook) ook bezig met flut-neven-verhaaltjes. Het zijn stuk voor stuk cartonnen borden die ons niet verder helpen, maar enkel mar het soap-karakter in de verf zet. En ik snap het wel, met hun succes moeten ze nu nieuwe seizoenen uit hun duim zuigen. Veel series lijden hier aan, kijk maar naar The Walking Dead.

    Reply
  3. Malpertuis

    Vind het wel spijtig dat ze het niet hebben gehouden in de karen 50 in plaats van nostalgisch willen doen met oude voertuigen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *