Chloë Grace Moretz vecht tegen aliens in The 5th Wave

Het ziet er naar uit dat Chloë Grace Moretz haar eigen Young Adult Dystopian film te pakken heeft. Met The 5th Wave (2016) van J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed) duiken we in het teenage-alien-invastion genre met een vleugje van Independence Day (1996).

the_5th_wave_2016_poster.jpg

Korte inhoud: Na een vierde golf van buitenaardse aanvallen op de Aarde gaat de 16-jarige Cassie (Chloë Grace Moretz) op zoek naar haar broer. De aanvallen hebben stroomuitval, tsunami’s en plagen met zich meegebracht. De bevolking is gedecimeerd en de mensheid is teruggeworpen naar het stenen tijdperk. Tijdens de zoektocht ontmoet ze Evan Walker (Alex Roe), een vreemde maar aantrekkelijke jongen die een geheim met zich meedraagt.

De film is gebaseerd op de jeugd-bestseller van Rick Yancey en in scenario gegoten door Susannah Grant (Erin Brockovich, In Her Shoes, Charlotte’s Web, The Soloist). De trailer van de film kan me toch niet meteen overtuigen, ondanks de leuke visuele effecten met vliegtuigen die uit de lucht vallen. Het gegeven lijkt wel interessant voor een geslaagde thriller weet je niet precies wat soort film je uiteindelijk voorgeschoteld zal krijgen. Ik hoop dat de tweede trailer een stuk beter is. Chloë is de laatste jaren een beetje op zoek naar een goeie prent, maar tot dusver ben ik niet zeker of The 5th Wave voor een kentering zal zorgen. Chloë is ook niet meteen een box-office magneet.

Naast de hoofdacteurs zien we ook nog rollen voor Liev Schreiber, Maria Bello, Ron Livingston en Sons of Anarchy actrice Maggie Siff. Ik heb het boek niet gelezen dus weet ik niet precies welke personages allemaal zullen opduiken, maar van wat ik kan afleiden uit de trailer ziet het er naar uit dat alles zal draaien rond het personage van Chloë. Op 27 januari 2016 zou de film bij ons moeten uitkomen. En mocht deze een succes worden, dan zouden er ook nog wat vervolgfilms op stapel liggen.

 


*** The 5th Wave trailer ***

1 Comment

  1. Thanos

    Het zou me verbazen dat ze hier een vervolg van zullen maken. Trailer ziet er nogal cliché uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *