Begin oktober kunnen we al proeven van Star Wars Battlefront

Het is dit jaar niet alleen uitkijken naar Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015), maar tevens ook naar het game Star Wars Battlefront (2015), een multiplayer reboot van het Battlefront game, die in oktober/november zou uitkomen.

star_wars_battlefront_2015_ps4.jpg

Het game wordt uitgebracht door Electronic Arts via zijn Zweede game-ontwikkelaar DICE die ook al de voorgaande Battlefield games hielp ontwerpen. De kwaliteit van de game, graphics en de emoties die het oproept zijn dragen dus zonder twijfel de DICE stempel.

Star Wars Battlefront is een actie spel, met zowel een first-person als een third-person view (zoals elk spel hoort te zijn, imo). Het decor van de game zijn uiteraard de planeten uit het Star Wars-universum, zoals Endor, Hoth, Tatooine en de onlangs geïntroduceerde planeet Sullust. Om de verschillende gebieden te verkennen, kunnen de spelers gebruik maken van een uitgebreid assortiment van voertuigen, met inbegrip van zowel lucht- en landvoertuigen. Het is echter niet mogelijk om de ruimte zelf te gaan verkennen en de gevechten spelen zich af op de grond of in de lucht. Voor de rest zijn niet alleen de wapens, maar ook de karakters en de vaardigheden aanpasbaar. En wanneer een nieuw wapen wordt ontgrendeld, krijgen de spelers de mogelijkheid om deze te delen met hun teamgenoten. Er is echter geen singleplayer verhaal, zoals bij de Call of Duty games, blijkbaar omdat hiervoor steeds minder interesse voor zou zijn. Ik betwijfel of deze stelling klopt, maar het is effectief wel zo dat wanneer je de single player mode hebt uitgespeeld, je nog enkel de multiplayer speelt.

Bij aanvang van het spel moet je naar goede gewoonte een keuze maken of je zal strijden onder de vlag van de Rebellen of als een Imperial Stormtrooper. Er zullen ook speelbare personages uit de films zijn, zoals Darth Vader, Luke Skywalker, Han Solo en Boba Fett, evenals niet-speelbare personages, zoals R2-D2 en C-3PO (weliswaar met de stem van de enige echte Anthony Daniels). Het spel bevat tevens een aantal coöperatieve missies die offline kunnen worden afgespeeld, maar hebben geen campaign mode. Spelers kunnen de missies zowel zelfstandig en met bots of een andere speler te voltooien; het spel ondersteunt uiteraard een split screen functie. In één online sessie kunnen tot maximaal 40 spelers in een wedstrijd zitten en er zullen 12 multiplayer maps beschikbaar zijn op de lancering. Deze kaarten zullen vijf locaties voorzien van de Star Wars-universum -. Hoth, Tatooine, Endor, Sullust en Jakku.


star_wars_battlefront_2015_ps4_pic01.jpgstar_wars_battlefront_2015_ps4_pic02.jpgstar_wars_battlefront_2015_ps4_pic03.jpg
© Electronic Arts

In oktober zou een Beta versie beschikbaar zijn en op 20 november 2015 komt Star Wars Battlefront officieel uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Hier hebben jullie al een voorsmaakje van de gameplay. Dit zou wel eens het beste multiplayer game kunnen worden van het jaar.

*** Star Wars Battlefront gameplay trailer ***

3 Comments

  1. Kristoffel

    Het is al Star Wars zijn wat de klok zal slaan dit najaar, dat staat nu al vast.

    Reply
  2. Shifty Ufo

    Wow, graphics zien er super uit.
    Het doet me denken aan hoe’t allemaal begon met battlefield1942, met paper scissors, rock gameplay (arty, infanterie,tanks, vliegtuigen, luchtafweer)
    Voor een die hard Star Wars fan waarschijnlijk wel een natte droom.
    Ikzelf hou meer van realistische multyplayer PC shooters, liefst vanal WWII gerelateerd.
    Speelt er iemand hier Red Orchestra 2 ???

    Reply
  3. OldHipster

    Graphics zijn dan misschien niet de mooiste die ik tot nu toe heb gezien, gameplay is voor mij belangrijker. Red Orchestra Ostfront was voor zijn tijd ook niet echt mooi.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *