Filmstudio Relativity Media vraagt faillissement aan

Het zat er al aan te komen, maar nu is het blijkbaar officieel, de kleine filmstudio Relativity Media, van Ryan Kavanaugh is kopje onder gegaan en deze 11-jaar oude studio heeft het faillissement aangevraagd op 30 juli 2015. Het bedrijf dat graag uitpakte met zijn clever businessmodel en intelligente boekhouding als sleutel tot een box-office succes, bleek dan toch niet zo clever te zijn. Honderden investeerders en kredietverleners zullen nu in het zand mogen bijten wantde 320 miljoen dollar aan leningen is in rook opgegaan.

De Halle Berry film Kidnap (2016) en Masterminds (2015) met Kristen Wiig en Zach Galifianakis zouden de laatste twee films zijn die de studio wil uitbrengen, de rest zou verkocht worden aan andere filmdistributeurs, zoals de horrorfilm Before I Wake (2015), The Disappointments Room (2015) en de neo-noir thriller Solace (2015), een film die al 15 jaar in ontwikkeling is. Maar een film die waarschijnlijk weer gedoemd is te mislukken is The Crow (20??) reboot.

De studio werd opgericht in 2004 en bracht in 2009 onder de noemer Rogue Pictures (logo) heel wat B-films uit, gaande van de flauwe The Unborn (2009) tot het humorloze Movie 43 (2013), of nog de dwaze Shark Night (2011), het Nicolas Cage gedrocht Season of the Witch (2010), de zwakke alien invasion prent Skyline (2010) of de remake The Last House on the Left (2009). Maar ondanks de aaneenschakeling van slechte smaak kon de maatschappij toch hier en daar wel wat winst maken. Maar blijkbaar niet voldoende op de studio overeind te kunnen houden.

1 Comment

  1. Reinbo

    Erg voor The Crow, deze filmfranchise heeft toch geen geluk.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *