Vacation (2015) *½ review

Een echte classic bij de komediefilms is zonder twijfel Vacation (1983) van Harold Ramis met Chevy Chase, geschreven door niemand minder dan John Hughes. Wel, het ogenblik is blijkbaar aangebroken voor een reboot met Vacation (2015)

vacation_2015_poster.jpg

Korte inhoud: Rusty Griswold (Ed Helms) besluit zijn vrouw Debbie (Christina Applegate) en twee kinderen, James (Skyler Gisondo) en Kevin (Steele Stebbins), mee te nemen op een road trip naar ‘Walley World’, het coolste pretpark in Amerika. Het doel van de reis is de familie dichter bij elkaar brengen en het herbeleven van een jeugdvakantie, maar dingen gaan niet zoals gepland.

Het is duidelijk dat de makers de waarde van originele film goed hebben ingeschat, maar ook gezocht hebben om er een nieuwe spin aan te geven. Spijtig genoeg hadden debuutregisseurs John Francis Daley en Jonathan M. Goldstein (de scenaristen van Horrible Bosses 1 &2) zo niet meteen een idee hoe ze dit konden klaarspelen. Na het succes van The Hangover films, zijn heel wat komediefilms een stuk vulgairder en meer grofgebekt geworden, en ook deze remake lijkt uit hetzelfde hout gesneden. En dat is zowat het enige wat deze prent te bieden heeft. Voor de rest is deze reboot/sequel een humorloze bedoening.

Eén ding was tevens ook zonneklaar met deze film – daar waar Christina Applegate eigenlijk nog wel het beste brengt in een prent die eigenlijk beneden haar niveau is – zien we dat Ed Helms toch moeite heeft om deze film te dragen, in tegenstelling tot en Chevy Chase. Deze prent zal zijn carrière in ieder geval niet vooruit helpen. De grote boosdoener is het domme script van de twee filmmakers die van de karakters van John Hughes levenloze wezens hebben gemaakt en als kijker tel je elk minuut af in de hoop deze prent niet al te lang zal duren. Hughes had ervoor gezorgd dat het gezin bijzonder herkenbaar is, maar dat kan je in geen geval zeggen van deze versie van de Griswold’s.


vacation_2015_pic01.jpgvacation_2015_pic02.jpgvacation_2015_pic03.jpg
© Warner Bros.

Ondertussen krijgen we met Vacation wel een heleboel cameo’s te zien, gaande van Chris Hemsworth, Leslie Mann, Charlie Day tot zelfs ’the man himself’ Chevy Chase en Beverly D’Angelo. Maar het is allemaal verloren moeite. Mensen die op zoek zijn naar een beetje nostalgie zouden beter de film uit 1983 herbekijken, want deze film was net hetzelfde maar met betere humor. Op dit ogenblik is er nog geen releasedatum bekend en het zou wel eens kunnen dat deze prent zelfs geen bioscoop-release zal krijgen bij ons.

rating


Beoordeling: 1.5 / 5

Recensie door op 3 augustus 2015

 


*** Vacation trailer ***

4 Comments

 1. Gaetan

  Ik heb welgeteld één keer moeten lachen bij de trailer (wat dikwijls een verzameling is van de beste momenten) … dat zegt al genoeg.

  Reply
 2. Klaas

  Lijkt meer een soort spinoff dan een reboot.

  Reply
 3. Vince

  Het begin van de trailer valt nog wel mee, maar meer dan een glimlach krijg je er niet uit.

  Reply
 4. Thanos

  Ik heb wel moeten lachen met het typetje van Chris Hemsworth 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *