51 jarige Marisa Tomei gecast als Aunt May in Spider-Man reboot

Om één of andere reden is het bericht over de Spider-Man casting blijven steken in ons systeem, maar zoals ik al een beetje had voorspel werd Tom Holland gecast als de nieuwe en jonge Spider-Man in de opkomende Spidey Reboot (2017) van Jon Watts.

Maar er wordt de laatste dagen niet zozeer gepraat over de nieuwe aanwinst, dan wel over het belachelijke idee om de 51 jarige Marisa Tomei te casten als Aunt May? WTF? Tom Cruise is 2 jaar ouder dan Marisa, maar deze kerel zal wel niet gecast worden als opa. Neen, integendeel, hij mag daten met 20 jaar jongere actrices (Olga Kurylenko, Rosamund Pike, Emily Blunt,…)! En hij is verre van de enige mannelijke acteur die van Hollywood mag daten met veel jongere vrouwen (George Clooney, Johnny Depp, Denzel Washington, Robert Downey Jr., Will Smith, …), maar blijkbaar zou er schande worden gesproken als een 50 jarige actrice zou daten met een jonge 30’er en ziet Hollywood geen graten om een 50-jarige actrice te casten als een oude tante. Seksisme?Foto van Chuck Zlotnick © Sony Pictures Home Entertainment

Zijn we dan verwonderd dat actrices zoals Meg Ryan, Nicole Kidman of Renée Zellweger kiezen voor plastische chirurgie? Een actrice van boven de 45 wordt al snel afgeschreven en zelfs de meest bekende en iets oudere actrices (Michelle Pfeiffer, Kim Basinger, Jodie Foster, …) hebben het echt wel moeilijk om nog een degelijke filmrol te scoren. Hoe hypocriet is deze casting? Zijn er dan geen oma’s in Hollywood die er nog voortreffelijk uitzien, of wa?

Actrices die de 50 voorbij zijn, zullen geneigd zijn om minder kritisch te zijn tegenover de aangeboden projecten, zeker als het om een blockbuster franchise gaat als Spider-Man. Oscar-winnares Marisa Tomei verdient beter dan bijrolletjes in films als Trainwreck (2015) of gecast worden voor een rol als bejaarde. Shame on Jon Watts, Marvel Studios en Sony Pictures!

5 Comments

 1. Julie

  Als ze een jonge oma willen casten hadden ze beter gekozen voor iemand als Jamie Lee Curtis? Maar dit is uiteraard wel belachelijk.

  Reply
 2. Ollie

  Het is niet oma May, maar tante May. Ook in de strips is ze niet altijd een oud vrouwtje en hoeft ze dat niet te zijn. Er zitten meer jaren tussen Tom Holland (Peter Parker) en Marisa Tomei (May) dan tussen Andrew Garfield en Sally Field, de vorige Spidey en tante May. So what are you on about?

  Reply
 3. Reinbo

  @Ollie: Uw vergelijking met Andrew Garfield gaat niet op gezien die gast helemaal niet zijn leeftijd toont. Hij was 29-30 en zag eruit als een late teenager. Dat was trouwens ook zijn rol!! Peter Parker in high school, remember? Dus ja, Sally Field is beter geschikt voor zo’n rol dan Marisa Tomei, die er ook geen 50 uitziet! Dus begrijp ik wel dat iemand daar problemen mee kan hebben.

  Reply
 4. Damien

  Hellen Mirren had een mega May geweest !

  Reply
 5. Berten

  Jamie Lee Curtis, dat is een goed alternatief! Waarom mogen enkel acteurs als Kevin Costner en John Travolta terugkeren in grote Hollywood producties.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *