Titanic-componist James Horner (1953–2015) overleden na vliegtuigcrash

De Oscar-winnende filmcomponist James Horner is omgekomen bij een vliegtuigongeluk. Horner is voornbamelijk bekend voor zijn composities van Titanic (1997), Braveheart en A Beautiful Mind (2001).

De 61-jarige Amerikaan zat aan het stuur van een klein vliegtuigje toen hij om nog onbekende reden crashte in de buurt van Santa Barbara, Californië. Het nieuws werd bekend gemaakt via Hollywood Reporter. Horner bezit verschillende vliegtuigen en is een ervaren piloot.

Horner won twee Oscars in zijn carrière, allebei in 1998 voor zijn bijdrage aan Titanic, waarmee hij de Oscar voor Beste Soundtrack en Beste Titelsong (“My Heart Will Go On”, gezongen door Celine Dion) won. Van de soundtrack gingen meer dan 27 miljoen exemplaren over de toonbank. In totaal schreef hij de muziek bij meer dan 100 films.


james_horner_films.jpg

Horner was momenteel niet aan het werk aan een filmproject. Zijn laatste film was deze van The Amazing Spider-Man (2012). Zijn muziek is uitermate goed herkenbaar aan het veelvuldig gebruik van de Japanse blokfluit de sakuhachi, en het gebruik van koorstemmen. Ook al kreeg hij de Oscar voor Titanic is deze compositie verre van zijn beste, tenzij je verzot bent op synthesizer koorgeluiden.

3 Comments

 1. Bram

  De laatste jaren was hij toch wat meer op de achtergrond getreden. Van zijn werk genoten in Gent op de Soundtrack Awards. RIP.

  Reply
 2. Stef

  Groot verlies… RIP.

  Reply
 3. Bram

  De laatste jaren was hij toch wat meer op de achtergrond getreden. Van zijn werk genoten in Gent op de Soundtrack Awards. RIP.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *