George A. Romero’s Empire of the Dead zet vampieren tegenover zombies

Na het succes van The Walking Dead zit er een nieuwe zombie-reeks aan te komen, en dan nog wel gebaseerd op George A. Romero‘s 15-delige comic reeks Empire of the Dead, uitgebracht door Marvel. Misschien hebben ze de deal beslecht op het festival van Cannes, want daar is het nieuws bekend geworden.

Korte inhoud: In Empire of the Dead bevinden we ons in New York na een doden-prest die heel wat inwoners in vlees-eters had veranderd. Manhattan is daarom onder quarantaine geplaatst. Maar dat betekent niet dat iedereen er veilig kan rondlopen. Er zwerven niet alleen nog een aantal zombies rond, die stilaan beginnen te evolueren, maar een andere oude roofdier heeft een bloedige hap uit de Big Apple genomen: met name de vampieren, en zij zijn nu de bevelhebbers geworden in de stad. De stad is getransformeerd in een Romeins Rijk waar zombies nu in een arena, de bloedige Circus Maximus, worden geworden voor het plezier van het volk en zijn heersers. En in de arena is het uitkijken wie de zombie gladiator Zanzibar zal verslaan.


empire_of_the_dead_2015_comic_poster_01.jpgempire_of_the_dead_2015_comic_poster_02.jpgempire_of_the_dead_2015_comic_poster_03.jpgempire_of_the_dead_2015_comic_poster_04.jpgempire_of_the_dead_2015_comic_poster_05.jpg
empire_of_the_dead_2015_comic_poster_06.jpgempire_of_the_dead_2015_comic_poster_07.jpgempire_of_the_dead_2015_comic_poster_08.jpgempire_of_the_dead_2015_comic_poster_10.jpgempire_of_the_dead_2015_comic_poster_09.jpg

De serie zal geschreven worden door Romero zelf, samen met zijn trouwe partner Peter Grunwald. Het was de apocalyptische cult-klassieker Night of the Living Dead (1968) die eigenlijk aan de basis lag voor de zombie / vampieren stripreeks, en gezien het succes van zowel de bloedzuigers als de brainvreters kon een serie niet uitblijven.

Ondertussen zijn ze bezig om de oude Romero films te hermaken in 3D. De laatste film was Night of the Living 3D Dead (2013) met Gemma Atkinson (picsNight of the Living Dead 3D (2006) in roulatie. En dit jaar zou The Living Dead 3D (2015) moeten uitkomen. Er zit zelfs een niet-Romero zombiefilm aan te komen genaamd Night of the Living Dead: Origins 3D (2015).


empire_of_the_dead_2015_pic001.jpg
Artwork courtesy of Alex Maleev’s comic Empire Of The Dead

Het zal nu afhangen of dit de zoveelste straight-to-dvd B-film zal worden, of dat ze effectief grote namen achter hun project kunnen krijgen en een bekwame regisseur om alles in goede banen te leiden, want dit moet geen simpele film zijn om budgettair alles onder controle te houden. Het concept spreekt me wel aan. We hebben al een belachelijke versie gehad met nazi’s en zombies in Zombie Fight Club (2014), ik denk dat we wel klaar zijn voor een World War Z (2013) treatment. De toekomst zal het uitwijzen.

1 Comment

  1. Ajax Olympos

    Hiervoor zullen ze veel geld voor nodig hebben willen ze de comics op een degelijke manier verfilmen. Het zal inderdaad wel afhangen welke sterren ze voor deze film kunnen strikken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *