Michael Caine en Harvey Keitel genieten van het zicht in Youth

De Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino, die vorig jaar de Oscar boor Beste Buitenlandse film stal van The Broken Circle Breakdown (2012) met zijn La Grande Bellezza (2013), heeft een nieuwe film, genaamd Youth (2015). En deze keer met een Brits-Amerikaanse cast.

youth_2015_poster.jpg

Korte inhoud: Lente. Fred (Michael Caine) en Mick (Harvey Keitel), twee oude vrienden die de tachtig naderen, zijn samen op vakantie in een gezellig hotel aan de voet van de Alpen. Fred, een componist en dirigent, is gepensioneerd. Mick, een regisseur, is nog steeds actief. De twee vrienden weten dat ze niet veel tijd meer over hebben en kijken met nieuwsgierigheid en tederheid naar de verwarde levens van hun kinderen, de enthousiaste jonge schrijvers van Mick en de andere hotelgasten, die allen de tijd hebben waaraan het hen ontbreekt. En terwijl Mick een scenario afwerkt van een film waarvan hij denkt dat het zijn laatste belangrijke zal zijn, heeft Fred geen enkele intentie om terug te keren naar zijn muzikale carrière. Toch is er iemand die koste wat kost zijn composities wil horen en hem opnieuw een orkest wil zien leiden.

Tussen al het comic-adaptatie geweld is hier nog een filmpje om alles even tot rust te laten komen. En wat beter dan een prent met een talentvolle regisseur en een sublieme cast, want naast de twee hoofdacteurs zien we ook nog Jane Fonda, Rachel Weisz en Paul Dano. En het zou geen Italiaanse film zijn zonder een aantal jonge, knappe dames; met name Poppy Corby-Tuech, Veronika Dash en Neve Gachev.

Als je van zijn vorige film hebt gehouden, zal je hier ook wel van genieten. De trailer ziet er veelbelovend uit,en ook de muziek van David Lang is interessant. Ik hoop nu wel dat de film ooit een filmrelease zal krijgen bij ons, wat tot op heden nog niet vast staat. Op 20 mei 2015 gaat de film in première op het filmfestival van Cannes.


*** Youth trailer ***

1 Comment

  1. Ronald

    Trailer ziet er wel interessant uit ondanks het ‘grumpy old men’ verhaaltje.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *