Keanu Reeves maakt zich klaar voor John Wick 2

De kogel is door de kerk – of in dit geval door de schedel van nog meer schurken – want John Wick 2 (2016) zit er aan te komen, opnieuw in regie van David Leitch en Chad Stahelski en met de herboren actieheld Keanu Reeves.

john_wick_2014_blu-ray_pic01.jpg

Ik heb in ieder geval genoten van deze low budget (20 miljoen dollar) vendetta-actieprent John Wick (2014). Hierin zagen we een ex-huurmoordenaar, genaamd John Wick, die opnieuw in de arena trad nadat een gewetenloze crimineel zijn Ford Mustang had gestolen en daarbij zijn hond had gedood. Tevens een hond die door zijn overleden vrouw aan hem werd overgedragen. John volgt de man naar New York, waarbij een maffiabaas en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft de ex-huurdoder uit de weg te ruimen.

Ik had er eigenlijk niet veel goeds van verwacht, gezien het script werd geschreven door een B-scenarist genaamd Derek Kolstad en achter de camera stonden twee ex-stuntmannen. Ook de carrière van Keanu Reeves zat ietwat in het slop. Maar deze actie-thriller had niet alleen een verhaal te vertellen, maar had tevens aantrekkelijke karakters en de actie-sequenties waren knap in beeld gezet.

In hetzelfde jaar kwam ook een andere low budget (10 miljoen dollar) actieprent Everly (2014) uit met Salma Hayek (pics). In principe een gelijkaardige film, een vrouw wordt onrecht aangedaan en zal het opnemen tegen een maffiose bende. Het grootste verschil was dat je Everly nauwelijks serieus kon nemen met zijn cartoon geweld en karikaturen van personages.

Ik verwacht dat de sequel meer budget zal krijgen. John Wick heeft in principe zijn productiebudget bijna kunnen verviervoudigen en de film zal ook wel op de DVD markt goed boeren. Qua verhaal kunnen ze nog veel kanten uit. In het verhaal had je bijvoorbeeld The Continental, een hotel voor huurmoordenaars, waar je nog veel meer kan uithalen. Laten we in ieder geval hopen op een sterk verhaal. De eerste film werd geproduceerd door Eva Longoria (pics), dus wie weet, zal ze misschien ook wel een kleine rol spelen in de sequel.

Foto John Wick © Belga Home Video

***Related Posts***
13/04/2015: Everly review
01/10/2014: John Wick review


*** John Wick trailer ***

1 Comment

  1. Sven

    Laat maar komen! De eerste film was een geslaagde actie wraakfilm. De eerste Taken was goed, de sequel trok nergens op, hopelijk doet deze film beter.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *