Simon Pegg niet opgezet met Mission: Impossible 5: Rogue Nation posters

Tussen al het comic book geweld van de laatste weken hebben we nog niets verteld over Mission: Impossible 5: Rogue Nation (2015). Het is in ieder geval duidelijk dat Tom Cruise in sequel mode is. Niet alleen werkt hij aan Jack Reacher: Never Go Back, maar zit Top Gun 2 er ook aan te komen.

mission impossible 5,tom cruise,jack reacher,jack reacher 2,top gun,top gun 2,christopher mcquarrie,drew pearce,will staples,simon pegg,ving rhames,jeremy renner,alec baldwin,rebecca ferguson,america olivo,jingchu zhang,sean harris

Korte inhoud: Het bijzonder efficiënte doch destructieve Impossible Mission Force (IMF) van Ethan Hunt (Tom Cruise) wordt door de bureaucraten van Washington, waaronder het hoofd van de CIA, ontbonden. Maar Hunt stelt toch zijn team samen om een schimmige organisatie bekend als “The Syndicate” en diens ongrijpbare leider te vatten.

Niet Brad Bird die een vrij geslaagde Mission Impossible: Ghost Protocol (2011) maakte, maar wel Christopher McQuarrie staat achter de camera. Jawel, hij is tevens de regisseur van de ontgoochelende Jack Reacher (2012). Maar hij had het scenario geschreven van deze 5de M:I film – nadat het script van Drew Pearce en Will Staples niet goed genoeg werd bevonden- en Tom Cruise was blijkbaar meteen verkocht. Jack Reacher was eigenlijk al op een halfbakken Ethan Hunt film, dus is het wat raar dat nu net deze kerel als regisseur werd aangesteld. De trailer lijkt ook een soort hermontage van de vorige Mission: Impossible films, dus vraag ik me echt af waar de originaliteit zal zitten.

De cast is niet alleen gevuld met terugkerende gezichten, zoals Simon Pegg als Benjui Dunn, Ving Rhames als Luther Stickell en Jeremy Renner als William Brandt. Bij de nieuwkomers in deze franchise zien we Alec Baldwin die het IMF wil gaan ontbinden in één of ander politiek manoeuvre om zijn eigen positie te versterken. Het lijkt er ook op dat hij betrokken is bij The Syndicate. De Zweedse Rebecca Ferguson vertolkt de rol van Ilsa, een soort femme fatale waarmee Ethan Hunt blijkbaar zal samenwerken. Een andere femme fatale is America Olivo, die we nog kennen van die exploitation-prent Bitch Slap (2009), naast die andere vechtmachine Jingchu Zhang. Ook Sean Harris zien we in deze prent opduiken.


mission_impossible__rogue_nation_2015_poster_ethan.jpgmission_impossible__rogue_nation_2015_poster_benji.jpgmission_impossible__rogue_nation_2015_poster_brandt.jpgmission_impossible__rogue_nation_2015_poster_hunley.jpg
mission_impossible__rogue_nation_2015_poster_ilsa.jpgmission_impossible__rogue_nation_2015_poster_luther.jpgmission_impossible__rogue_nation_2015_poster_sean-lane.jpgmission_impossible__rogue_nation_2015_poster.jpg

Ik weet niet of het aan de botox ligt, de haarkleuringen of de Scientology meditaties, maar Tom Cruise ziet er nog altijd ‘fris en gespierd’ uit. En als je de carrière bekijkt van Liam Neeson denk ik dat Cruise nog een behoorlijk lange tijd zijn actierollen zal opstapelen. En wat ik altijd leuk vind, is dat Tom Cruise nog altijd zijn eigen stunt wil doen – hoe onverstandig zoiets is. Het vliegtuigshot is geen cgi! Tom hebben ze echt met kabels aan een vliegtuig bevestigd! Nu maar hopen dat deze nieuwe film ook voldoende van de grond zal komen. Wij zullen het kunnen ontdekken op 5 augustus 2015.

Update 31/07/2015: Simon Pegg is eigenlijk niet opgezet met de posters, en in het bijzonder de poster met Rebecca Ferguson. “When the posters came out, it was me in a jacket, Tom in a jacket. Jeremy in a jacket, Ving (Rhames) in a jacket and Rebecca in leather with her (butt) sticking out. It was like, ‘No, don’t do that.’ We’re doing something good here. Trying to, at least.” Maar voor de actrice zal dat geen zorg zijn, want haar carrière lijkt na deze film toch wel gelanceerd.


*** Mission: Impossible 5: Rogue Nation trailer ***

***Related Posts***
29/07/2015: Mission: Impossible 5: Rogue Nation review
28/12/2011: Mission: Impossible 4: Ghost Protocol review
17/12/2011: Mission: Impossible I-II-III Blu-ray box
09/09/2011: Mission: Impossible 4: Ghost Protocol posters
03/05/2008: Mission: Impossible 3 review

3 Comments

  1. Stef

    Ik wil deze film wel zien. Enkel Mission Impossible 2 vond ik wat belachelijk, maar heb toch genoten van de andere films. Het is zowiezo een Tom Cruise film en de regisseur achter de camera is van minder belang, denk ik.

    Reply
  2. Theunissen

    De eerste Mission Impossible film was een sterke spionage thriller, maar sinds John Woo aan boord kwam is het actiekolder geworden. Ik kijk er dus niet echt naar uit.

    Reply
  3. Margot

    Eigenlijk heeft Simon Pegg wel gelijk. Het is de enige vrouw die meedoet in de film en ze moest weer dienstdoen als seksobject.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *