M. Night Shyamalan keert terug naar zijn roots met The Visit

Regisseur en scenarist M. Night Shyamalan was na Unbreakable, The Sixth Sense en Signs gezien als de nieuwe Steven Spielberg, maar na The Village (2004) kwam de ontnuchtering en viel de cineast van zijn troon. Daar iedereen grootse dingen van hem had verwacht, was de teleurstelling en verontwaardiging des te groter.

the_visit_2015_poster.jpg

Shyamalan probeert nu terug te keren naar zijn roots met een kleinschalige horrorfilm in samenwerking met producer Jason Blum (Paranormal Activity, The Purge, Insidious), genaamd The Visit (2015).

Korte inhoud: The Visit vertelt het verhaal van een broer (Ed Oxenbould) en zus (Olivia DeJonge) die een week naar de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pennsylvania worden gestuurd. Wanneer de kinderen ontdekken dat het oudere paar (Deanna Dunagan en Peter McRobbie) betrokken is bij iets zorgwekkend, zien ze de kansen om terug te keren naar huis met de dag kleiner worden.

De film werd gemaakt zonder de steun van grote studio’s met een productiebudget van 5 miljoen dollar, iets wat ruimschoots onder het budget ligt van veel van zijn vorige films. Universal heeft na het zien van de film wel besloten de distributie op zich nemen. En kijk, eerst werd gedacht dat deze prent direct op Video on Demand zou uitkomen, maar Universal brengt deze prent uit op 9 september 2015. Het zou dus wel eens kunnen dat deze prent misschien nog wel de moeite is om te zien. De man die ooit Unbreakable heeft gemaakt moet toch ergens wel talent hebben.

Zoals we van Shyamalan gewend zijn, spuit de regisseur heel wat mist rond het project en mogen we waarschijnlijk weer een serieuze plotwending verwachten. Op dit ogenblik weten we niet meer over het project dan wat we hierboven hebben beschreven in de korte inhoud. De originele titel van het project was ‘Sundowning’ en dat zou kunnen wijzen op het Sundowners Syndrome, een psychische aandoening waarbij mensen, vooral ouderen, angstig, boos, depressief of angstig worden wanneer de zon onder gaat. Als dat het geval is, zou je wel kunnen speculeren waar deze film naar toe wil gaan. We zullen moeten afwachten op die eerste trailer.

 


*** The Visit trailer ***

3 Comments

 1. Aless

  De affiche heeft veel weg van deze van The Village, hopelijk wordt deze beter.

  Reply
 2. Mcjansen

  Ik weet toevallig net iets meer dan hierboven staat beschreven over het plot, aan de hand van gelekte mails van de Sony Hack, de twist is bijzonder interessant kan ik u zeggen, morgenochtend worden de eerste beelden online verwacht. De trailer draait namelijk al sinds deze week in de Amerikaanse bioscopen.

  Reply
 3. Mcjansen

  Ik weet toevallig net iets meer dan hierboven staat beschreven over het plot, aan de hand van gelekte mails van de Sony Hack, de twist is bijzonder interessant kan ik u zeggen, morgenochtend worden de eerste beelden online verwacht. De trailer draait namelijk al sinds deze week in de Amerikaanse bioscopen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *