She’s Out of My League (2010) **½ Blu-ray review

Ook al blijft Jay Baruchel actief in de filmwereld, is het meestal in de vorm van een bijrol of zelfs een stemvertolking in de tekenfilm How to Train Your Dragon 1, 2 & 3. De komedie She’s Out of My League (2010) van Jim Field Smith had de jonge acteur op de kaart moeten zetten. De acteur die gedoemd was om side-kick-achtige rollen te spelen in American Pie meets Dude Where’s My Car vehikels, heeft hier toch een verdienstelijke vertolking neergezet, maar een grote acteer-carrière heeft hij hiermee toch niet kunnen uitbouwen.

shes_out_of_my_league_2010_blu-ray.jpg

De nerdy acteur was in datzelfde jaar ook te zien in Notre Dame de Grace (2010) en The Sorcerer’s Apprentice (2010). Zijn doorbraak gebeurde 5 jaar vroeger met Million Dollar Baby (2004) waar hij een wat sullige maar vastberaden boksertje speelde die een flink pak rammel kreeg van wat snotapen in de gym. Daarnaast kennen we hem nog van This is the End (2013) en zijn kleine rol in RoboCop (2014).

Korte inhoud: Kirk (Jay Baruchel), een normale jongen, ontmoet de perfecte vrouw, Molly (Alice Eve), en tegen alle verwachtingen in, valt ze ook nog voor hem. Kirk is in de zevende hemel, maar zijn gebrek aan zelfvertrouwen en zijn vrienden en familie die niet met de relatie meewerken, zijn storende factoren die een gevaar zijn voor Jay’s ”ultieme (natte) droom”.

Qua film heeft deze komedie veel weg van The 40 Year Old Virgin (2005), maar dan met een nerdy adolescent in plaats van een man van 40. Eén film vol met clichés waarmee we kunnen lachen. Het is dus niet de bedoeling om deze prent al te serieus op te nemen. Het begint al bij de titel ‘out of my league’. In principe is dit wel iets waar heel wat jongeren mee zitten (en bijgevolg de perfecte titel om die doelgroep mee aan te spreken), maar uiteindelijk is (om het eveneens met een versleten cliché te poneren) ‘liefde blind’. Hoe vaak zie je niet in je vriendenkring of in je kennissenkring koppels waarvan je denkt: “Hoe zijn die in hemelsnaam bij elkaar gekomen?!” Als je niet kan scoren met je looks, heb je misschien genoeg geld of intelligentie, of gevoel voor humor, of ben je avontuurlijk; enorm teder, en ga zomaar door. Op elk potje past wel een deksel en op één potje passen er miljoenen deksels. Het probleem zit heb vaak in hoe lang het deksel op het potje kan blijven. Maar laten we hier niet al teveel over uitweiden, de discussies over de bloemetjes en de bijtjes is voor een andere blog.Foto’s van Darren Michaels © Paramount Home Entertainment

De vrouw met de ‘looks’ wordt gespeeld door de blonde stoot Alice Eve, die niet alleen kan pronken met haar volmaakte maten maar ook wel goed in haar rol zit, ook al gaat ze spijtig genoeg niet zo diep met haar gevoelens voor Kirk. Alice zal door de massa pas echt in het oog springen nadat ze een verschijning maakte in lingerie in Star Trek Into Darkness (2013), maar kenners zullen haar nog herinneren van de naaktscène uit Crossing Over (2009).

Het scenario van deze tiener film is van Sean Anders en John Morris die oa. de film Sex Drive (2008) op hun naam hebben staan. Het lijkt erop of de makers een soort Judd Apatow film wilden maken, maar we zijn toch wel een heel eind verwijderd van de scherpe pen van Apatow. She’s Out of My League heeft ook geen sterke stilistische identiteit, en heeft de neiging om zelfs wat vervelend te zijn. Nochtans had deze prent alle ingrediënten om een geslaagde romantische komedie te zijn. Nu volstaat dit uiteraard als zondagsfilm.

rating


Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 22 maart 2015

 

*** She’s Out of My League trailer ***

5 Comments

 1. Aless

  Het is eens iets anders om het knappe meisje te zien die voor de sul gaat, in plaats van omgekeerd. Dat vond ik wel plezant aan deze komedie die bij momenten eens goed op je lachspieren werkt.

  Reply
 2. Thibaut

  Alice Eve mag dan wel knap zijn maar als actrice heeft ze nog niet zo heel veel bewezen.

  Reply
 3. Sick Puppy

  Ik heb die film nooit gezien maar ik ken Alice Eve wel van haar kleine interventie in Star Trek Into Darkness.

  Reply
 4. Spica

  Ja dat klinkt inderdaad als een herkenbaar “probleem” voor heel wat jongeren. Ik denk dat het besef dat je het een met het ander kan compenseren pas later opkomt. Ik heb soms ook het idee dat vooral mannen kunnen compenseren, maar misschien ligt dat aan mij. Lijkt mij in ieder geval een goede film voor een avondje ouderwets lachen en genieten.

  Reply
 5. Sofie

  Ooit gezien, wat een teleurstelling!! De film is nergens grappig. Er zijn hier en daar wel wat pogingen ondernomen om een goeie mop te tappen, maar ik heb me vooral zitten ergeren. Het acteerwerk is ook niet om over naar huis te schrijven. 1,5/5

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.