Rage / Tokarev (2014) * Blu-ray review

Films met Nicolas Cage zijn altijd slecht! Voilà, ofwel hebt u boos dit venster dicht geklikt ofwel heb ik uw aandacht. Ik ben de laatste jaren, zeg maar decennium, geen fan meer van Nicolas Cage. Ik kan die mens zijn smoel niet meer zien.

rage_tokarev_2014_blu-ray.jpg

Nu hij ouder is geworden ziet ‘m er beetje Kevin Spacey uit, lol. Hij zal zijn fans zeker hebben, daar niet van. Dus laat ik even abstractie maken van meneer Cage en de film Rage / Tokarev (2014) van Paco Cabezas bespreken zonder vooroordelen. Wat uiteindelijk een revenge-film en payback-film is, en tegenwoordig gelijk kruid uit de grond schiet. En toch blijven we er naar kijken en soms slaat het bij momenten wel degelijk aan. Deze film zal vooral een jonger publiek boeien. Ik denk dat ik werkelijk te oud begin te worden for this kinda shit. Of hoe het met een goeie ouwe premisse toch fout kan gaan door er een minder dan doordeweekse film van te maken die zelfs je popcorn niet waard is. Ik vermoed daarentegen dat 2BE en VT4 deze wel zullen kunnen smaken.

Korte inhoud: Paul Maquire (Nicolas Cage) is een ex-maffioso die nu een rijke zakenman is. Het verleden ligt diep begraven achter hem en hij wil niets anders dan lekker rustig jetset spelen met zijn gezin, een knappe jonge vrouw Vanessa (Rachel Nichols) en een puberale dochter Caitlin (Aubrey Peeples). En dan wordt die dochter ontvoerd. En breekt het verleden weer open. En zoekt Maguire samen met zijn twee oude kompanen, Kane (Max Ryan) en Doherty (Michael McGrady), de schuldigen. Tegen alle politieadvies in trekken ze een bloedbad doorheen het criminele milieu van de stad.

Klassiek verhaal dus, alleen zijn de aanwijzingen wel correct? De verdachten van het eerste uur leken zich van geen kwaad bewust, maar gaan al snel in de tegenaanval en oude wonden worden opgereten en de tijd is aangebroken om oude rekeningen te vereffenen zo lijkt het wel.


rage_tokarev_2014_blu-ray_pic01.jpgrage_tokarev_2014_blu-ray_pic02.jpgrage_tokarev_2014_blu-ray_pic03.jpg
© Splendid Film

Ik kan niet meer tegen Cage zijn pathetische kop, het spijt me. Dit is nog zwakker van de Taken-trilogie waar Liam Neeson een mistroostige depressieveling speelt. Acteerprestaties? Tjah je hebt de good guys en de bad guys, de peetvaders en de echt gehaaide criminelen. Allemaal goed gecast, zolang je maar moet handelen zoals je eruit ziet. Om positief te eindigen. Ik denk dat ik dit wel leuker gevonden zou hebben mocht ik 15 geweest zijn.

rating


Beoordeling: 1 / 5

Recensie door op 7 maart 2015

*** Rage / Tokarev trailer ***

4 Comments

 1. Thierry

  Zijn carrière kan nu wel een beetje in het slop zitten, toch ben ik verbaast door het aantal goeie én grote films waarin de acteur aan heeft deelgenomen, en hoeveel verschillende soorten rollen hij heeft gespeeld. Veel acteurs zouden doden voor nog maar een fractie van zijn curriculum.
  En Jeroen, bekijk ‘Joe’ eens. ben benieuwd of je nog altijd zal vinden dat alles met Nic Cage slecht is.

  Reply
 2. Damien

  Wanneer hij begeleid wordt door een bekwaam regisseur een een sterk script is hij onvervangbaar. Spijtig genoeg gebeurt zoiets veel te zelden.

  Reply
 3. quantum

  Matchstick Men, Leaving Las Vegas, Adaptation … om maar een paar voorbeelden te geven.

  Reply
 4. jeroen

  Cage heeft in heel goeie films gespeeld! Ik vond in mijn kindertijd City of Angels zelfs goed en face/off, in iets mindere mate Gone in 60 seconds,… en de rest kan ik me niet meer goed herinneren. Maar zelfs die films bekijk ik niet meer omdat ik hem eventjes beu ben 🙂

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *