Box-office succes van Fifty Shades of Grey is goede zaak

Ja, u leest het goed, wij zijn blij met het succes van Fifty Shades of Grey (2015), ook al vonden we de film zelf maar een saaie zakelijke bijeenkomst waarin de kinky stuff niet worden opgevoed in de slaapkamer, maar contractueel vastgelegd op papier aan de vergadertafel. Maar het opent wel de ogen van Hollywood voor het potentieel van R-rated films, die nog steeds ondergewaardeerd worden.

En het is wel een beetje logisch gezien R-rated films geen filmtickets kunnen verkopen aan minderjarigen, en dat kan soms ferm doorwegen aan de box-office. Maar de cijfers van Fifty Shades of Grey bewijzen dat er ook wel een volwassen publiek is die misschien in het verleden iets teveel genegeerd is geweest. Universal heeft met deze 40 miljoen dollar productie zowat 240 miljoen dollar opgebracht in zijn eerste weekend!


fifty_shades_of_grey_2015_r-rated_pic01.jpgamerican_sniper_2014_r-rated_pic02.jpggone_girl_2014_r-rated_pic03.jpg
50 Shades © Universal Pictures Home Entertainment – American Sniper © Warner – Gone Girl © 20th Century Fox Home Entertainment

Ook die andere R-rated film, American Sniper (2014) van Warner Bros, heeft 390 miljoen dollar opgeleverd en dit met een productiebudget van 60 miljoen dollar. Ook de R-rated David Fincher film Gone Girl (2014) heeft 368 miljoen dollar opgebracht met een productiebudget van 61 miljoen dollar. Misschien gaan studio’s hun R-rated filmprojecten nu met iets meer zorg gaan behandelen.

In ieder geval zijn deze 3 bovenstaande films niet R-rated omwille van zijn horror, dan wel omwille van zijn volwassen aard. Elk jaar zien we filmprojecten met een R-rated karakter die zijn herwerkt tot een PG-13 films (The Possession, Jessabelle, The Quiet Ones, Insidious I & II, …), maar de recente toevloed aan succesvolle R-rated films bewijst dat er wel degelijk een publiek is en misschien mogen er in de toekomst zelfs ook iets meer R-rated comic adaptaties zijn en volwassen horrorfilms. De toekomst zal het uitwijzen.

***Related Posts***
11/02/2015: Fifty Shades of Grey review
27/01/2015: American Sniper review
29/09/2014: Gone Girl review

1 Comment

  1. Strikeout

    Kingsman: The Secret Service is ook een R-rated film die een goede beurt aan het maken is in de States. Er waait een nieuwe wind in Hollywood en die is toch al een tijdje bezig.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *