Spider-Man keert terug naar Marvel

Sinds 1999 bezit Sony Pictures Entertainment de rechten op Spider-Man, nadat Marvel de comic verkocht voor 7 miljoen dollar, een prikje als je bekijkt welke recettes er werden opgehaald. Maar nu zouden de rechten, volgens het blad Variety, gedeeld worden met Marvel.

Ook al heeft The Amazing Spider-Man (2014) een recette opgehaald van 709 miljoen dollar, gaan de box-office cijfers met elke film fors naar beneden. De eerste Sam Raimi Spider-Man film haalde nog 890 miljoen dollar op met een productiebudget van 139 miljoen, in schril contrast met de huidige +200 miljoen dollar productiebudgetten. Desondanks is het een felbegeerde franchise die in handen van Sony een slordige 4 miljard dollar heeft opgebracht met 5 films.


the_amazing_spider_man.jpg

Zit er dan alweer een nieuwe reboot aan te komen? De volgende film zou gepland zijn op 28 juli 2017. The Amazing Spider-Man 3, die normaal in 2016 had moeten uitkomen, zou van tafel geveegd worden. En ja, volgens de berichten van Marvel (Kevin Feige) en Sony (Amy Pascal) zou er ook gekeken worden om Andrew Garfield te vervangen, eigenlijk wel spijtig gezien hij een toch wel overtuigende Peter Parker had gebracht. Maar Garfield (32) is ondertussen niet meer van de jongste.

Sony is op zoek naar nieuwe ideeën en misschien een nieuwe aanpak, maar zij behouden wel de distributierechten, de financiële controle over de film alsook de finale creatieve controle. Een beetje vreemd dat Marvel onder deze condities heeft ingestemd. Nadat ze hun ziel hebben verkocht aan Disney, gaan ze nu de vuile was gaan doen ten huize van Sony, of wa? In ieder geval zat het er wel een beetje aan te komen met de opkomende Avengers films. Zo zijn er geruchten dat Spider-Man zijn intrede zou maken in Captain America: Civil War (2016). En om ruimte te maken voor Spider-Man heeft Disney wat zitten schuiven met andere Marvel entiteiten. Zo zou bijvoorbeeld Thor: Ragnarok (2017) verschoven worden van 28 juli naar 3 november. Ook Black Panther (2017), Inhumans (2018), Captain Marvel (2018) zouden verschoven worden.

Sony heeft een aantal woelige weken/maanden achter de rug, met het hacking-schandaal en Amy Pascal stond ook op het punt te vertrekken bij Sony, maar blijkbaar wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend en zijn de plooien nu gladgestreken.

1 Comment

  1. Damien

    Zolang ze maar weer niet afkomen met een origin story!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *