Sarah Michelle Gellar wil sterven in Veronika Decides to Die

Niet alleen Erik Van Looy heeft problemen om een releasedatum voor zijn film te krijgen. Ook Veronika Decides to Die (2009) heeft nu pas een bioscoop release in de States op zak, en dat is 6 jaar na datum. De film is ondertussen al in heel wat landen uit op DVD, maar bij ons is de film nog niet uitgekomen. Toch hebben we hier geen onaardige trailer en een synopsis die best wel verontrustend klinkt.

veronika_decides_to_die_2009_poster.jpg

Korte inhoud: Het verhaal van de 24-jarige Veronica (Sarah Michelle Gellar) die vier doosjes met slaappillen inneemt, maar die niet voldoende zijn om haar meteen voorgoed te laten inslapen. Ze wordt echter wakker in een gesticht. Daar leert ze andere patiënten kennen met wie ze heftige, diepzinnige uren doorbrengt. Allen staan ze onder het toezicht van een onorthodoxe psychiater Dr. Blake (David Thewlis) die zijn patiënten onderwerpt aan een controversiële behandeling.

De regie van de film is in handen van de Engelse Emily Young die hiermee haar tweede film maakt, gebaseerd op de roman van de Braziliaan Paulo Coelho. Het scenario komt dan weer van Roberta Hanley die eigenlijk ook een ‘nobody’ is in Hollywood. Het zou me niet verbazen dat het scenario op de ballen zal trekken, maar het gebeurt nu en dan eens dat er van een slecht script toch nog een goede film gemaakt kan worden. Sarah Michelle Gellar is op zich geen slechte actrice en is wel geknipt voor dergelijke rollen. Ook de fotografie van Seamus Tierney en de muziek van Murray Gold lijkt van een verdienstelijk niveau te zin.

In de andere rollen treffen we ondermeer Jonathan Tucker, Erika Christensen en Florencia Lozano aan. Het verhaal had zich eigenlijk moeten afspelen in Slovenië, maar de productie besloot uiteindelijk om de film te draaien in New York. Een ietwat vreemde keuze, gezien je met een budget van 9 miljoen dollar waarschijnlijk net iets meer kunt uithalen in een Midden-Europees land, dan in de Big Apple.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Lindsay Lohan (pics) de rol van Veronika zou spelen in 2006. De studio had grootse plannen om met haar een nieuwe teenage-thriller-hitfilm te maken, maar Lindsay koos er uiteindelijk voor om haar energie te steken in een aantal alternatieve projecten. Na de shooting van Bobby (2006) hoopte de actrice op meer serieuze rollen, maar deze bleven uit nadat Lindsay eigenlijk een beetje in de knoop lag met haarzelf. Dit filmproject werd dan maar even aan de kant geschoven tot de makers uiteindelijk Gellar vonden. Of de film ooit bij ons zal uitkomen is nog maar de vraag.


*** Veronika Decides to Die trailer ***

2 Comments

  1. MescaLiene

    Lijkt me een geslaagde b-film thriller, maar heb zelf zo geen hoge indruk van Michelle Gellar.

    Reply
  2. maaike

    Was nooit zo wild van haar als actrice, maar vond haar in the grudge een goede rol neerzetten

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.