Rambo: Last Blood van Sylvester Stallone zet punt achter franchise

Als we Sylvester Stallone mogen geloven komt er binnenkort een nieuwe Rambo film, genaamd Rambo: Last Blood (2015), en deze zou zijn eerst volgende project worden, nog voor de productie van Scarpa (201?) en The Expendables 4 (201?).

rambo_5_last_blood_2015_poster.jpg

Maar eerst zou hij nog optreden in Creed (2015), een spin-off van Rocky rond de zoon van Apollo Creed. Rambo: Last Blood zou geregisseerd en geschreven worden door Stallone. De titel zat er al een beetje aan te komen, gezien de eerste film als ‘First Blood’ getiteld werd. Er bestaat tevens al een paar jaar geleden een onnozel maar nostalgisch Rambo game in Flash met deze nieuwe titel.

Voor diegene die Rambo (2008) hebben gezien weten dat hij op het einde van de film was teruggekeerd van Thailand naar Arizona. Op de brievenbus kon men nog R. Rambo lezen, waarschijnlijk de naam van zijn vader. De 5de en laatste film had er eigenlijk al vroeger moeten komen, maar het succes van The Expendables bracht daar verandering in en het script dat toen werd bedacht werd herschreven tot een Jason Statham film genaamd Homefront (2013), over een man die het aan de stok kreeg met een drugsdealer en motorbende.

In de nieuwe prent zou hij het opnemen tegen een Mexicaans drugkartel. Als we de makers mogen geloven zou het een soort No Country For Old Men gaan worden, dus verwacht geen Machete Kills (2013) toestanden. Wij vermoeden dat de film ergens in augustus in de zalen moeten uitkomen en dus zullen we waarschijnlijk ook snel een invulling krijgen van de cast-leden. Het is in ieder geval opvallend dat er steeds meer actiefilms worden gemaakt met acteurs op leeftijd (Taken, The Expendables, The Equalizer, A Walk Among the Tombstones, …), en zolang deze actieprenten geld opbrengen zullen ze er blijven maken.

Ik vond First Blood (1982) eigenlijk de enige geslaagde Rambo film uit de reeks. De sequel Rambo: First Blood Part II (1985) was slecht geregisseerd, Rambo III (1988) had een oerdom verhaal en de laatste Rambo film was nauwelijks het bekijken waard. Ik hoop dus dat Sly deze franchise met een positieve noot kan afsluiten, een beetje zoals hij zijn Rocky franchise afsloot met Rocky Balboa (2006). De toekomst zal het uitwijzen…

***Related Posts***
24/04/2014: Homefront review
26/09/2008: Rambo trilogie op Blu-ray
28/07/2008: Rambo review
11/05/2008: Rambo 5 een Belgisch-Amerikaanse productie?

4 Comments

 1. Thibaut

  Als er iemand is die zijn films goed kan verkopen is het toch wel Sylvester Stallone. Dat wordt ongetwijfeld een hit!

  Reply
 2. Strikeout

  Rambo4 vond ik nog wel meevallen. Die slachtpartij bij die rivieroever zag er ontzettend strak uit. Hopelijk met vader Rambo erin en langer dan deel 4.

  Reply
 3. brix

  misschien is zijn vader wel ontvoerd door die Mexicaanse drugsbende ???

  Reply
 4. Tom Gool

  Rambo is al een tijdje over datum, maar anderzijds zie ik ook niet meteen een reboot met een andere acteur mogelijk. Rambo is zo een 80s film. First blood blijft de beste, en deze film heeft ook geen nood aan een reboot of remake.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *